Prihod na Hrvaško

Za vstop v Hrvaško, vozniško dovoljenje, so potrebni dokumenti avtomobilski registracija kartic in zavarovanja vozil. za uporabo rent-a-car storitev je potrebno mednarodno vozniško dovoljenje. Dovoljenje se izda matična motorja klubu.

Voznik, registrirano v tujini, ki vstopajo na ozemlje Republike Hrvaške motornega vozila mora imeti veljavno International Motor Third Party Liability Insurance dokument veljaven na območju Evropske unije, ali kak drug dokaz o obstoju takšnega zavarovanja. Mednarodni zavarovalne dokumente in dokaze, se šteje, da bodisi uradna registrska tablica vozila, običajno nameščene na ozemlju države, katere državljan zavarovanje biro je podpisnik večstranskega sporazuma ali veljavno zeleno karto, izdano za vozilo, ki izvira iz države katerih nacionalni zavarovalni biro ni podpisnik večstranskega sporazuma in drugih dokumentov in dokazov, katerih veljavnost je priznana v hrvaškem zavarovalnem uradu.

Omejitev hitrosti

  • 50 km / h - v naseljenih območjih
  • 90 km / h - izven poselitvenih območij
  • 110 km / h - na glavnih cestah so namenjene izključno za motorna vozila in na avtocestah
  • 130 km / h - na avtocestah
  • 80 km / h - za motorna vozila, ki vlečejo stanovanjske prikolice brez zavor
  • 80 km / h - za avtobuse in avtobuse z lahko prikolico; na avtocestah, so avtobusi dovoljeno voziti do 100 km / h, razen za avtobuse, ki prevažajo otroke,

zmanjšati in prilagoditi hitrost v mokrih razmerah na cesti.

Vožnja z zasenčenimi žarometi je obvezna v zimskem času.

Uporaba mobilnega mobilnih telefonov med vožnjo je prepovedano!

Uporaba varnostnega pasu je obvezna. Odsevni jakne brez rokavov, je obvezen del vsakega zasilno vozilo opreme. Voznik je dolžan nositi, ko je on ali ona na cesti, izven vozila (menjavo gum, gre popravilo dela na avtu, polnijo z bencinom, ustavljanje drugih avtomobilov v poskusu, da poiščejo pomoč, itd)

bencinske črpalke

V večjih mestih in na avtocestah, bencinski servisi, ki so odprte 24 ur na dan. Bencinske črpalke prodajajo: Eurosuper 95, Super 95, Super 98, Super plus 98, Euro Diesel in Diesel. Plin (LPG) je na voljo v večjih mestih in na bencinskih črpalkah na avtocestah.

Informacije o cenah goriva in seznam centrov, ki prodajajo LPG plin iti: 
www.ina.hr, www.tifon.hr te www.hak.hr.

izvor:

Apartmaji-Hrvaška.si © 2016. Vse pravice pridržane!