Kolesarjenje

Od makadamske poljske poskuse idealna za gorsko kolesarjenje in tlakovanih cestah za scensko vožnje za družine je takšna raznolikost, tako da lahko vsakdo najde idealno pot za sebe. Če ne morete vzeti s kolesom na cesti, se lahko vedno najem in se premakniti v nepozabno avanturo v gore in otoki hrvaški obali.

Golf

Trend rasti je vsako leto višje in vedno več ljudi odloči ta šport kot idealni obliki rekreacijo in sprostitev v naravi. Čeprav je v Hrvaške trenutno ni polja z 18 luknjami, razen v Nacionalni park Brioni, in nekaj zasebnega, z več manjšimi 9 luknjami področjih, zaradi svoje idealne krajine in blage klime, Hrvaška načrtuje, da bo postal velik golf destinacija v Evropi .

Jahanje

Najbolj znani konjeniških centrov na Hrvaškem se nahajajo v Slavoniji, Istri in Dalmaciji. Od majhnih družinskih kmetijah do sodobnih jahanja centrov s šolami, strokovnega usposabljanja in vse bolj priljubljeno terapevtsko jahanje, do najbolj znanega tradicionalnega konjeniškega tekmovanja - znameniti Sinj Alka, Hrvaška ponuja široko paleto ponudbe za kolesarje. V Đakovu v Slavoniji lahko še vedno najdejo državno stud, znane vrste lipicancev, ki so tukaj gojijo že od 13. stoletja.

Kanu

Ali ste vedeli, da je kanu stara tradicija na Hrvaškem? Tradicionalni hrvaški kanuji tako imenovane trupice se še vedno uporabljajo za ribolov in transport v delti reke Neretve. Primeren za družinske in skupinske izlete, kanu izleti z vodili vas vodi skozi številne gradove in utrdbe, kot Trakoščan, Ozalj in Dubovac, dokler Radmanovih mlinica na reki Cetini ali Krka stari mlini. Posebna kulise vas čaka na otoku Visovac s samostanom, ki je nastal v sredi jezera, ki ga sestavljajo reke Krke.

Kajak

Je razburljiv reka ali mirnejši morski kajak dogodivščine bil hrvaški vode imajo velik potencial. Kljub temu, da je imelo na višjo raven vode rek spomladi so bolj primerna za izkušene voznike, medtem ko je poleti nizka priporočljiva za začetnike, skoraj vsaka reka ponuja različne stopnje resnosti. Od Dobra, Mrežnica, Uni, Kolpi, Korani reke na severu do reke Cetine na jugu, s kajakom, ki jih odkrivajo čudovite narave prizore.

Letenje

Zbrali v zasebnih klubih in šolah letenja, hrvaški letake in jadralna nudijo organizirane izlete in mednarodna tekmovanja. Lahko leteti z balonom nad Medvednici pri Zagrebu na Hrvaškem Zagorju, Samoborju in Žumberak pa vse do Slavonije. Primerno za jadralne padalce obstajajo številni gorski vrhovi, kot so Ucka in Cicarija v Istri, v Gorskem Kotarju, na Velebit in Mosor gore in dalmatinsko zaledje in tudi v južni Dalmaciji destinacijah kot npr Biokovo in hriba Rilić gore in vrhove na otoku Krk, Brač in Hvar.

Jadranje in navtični

66 otokov, 652 otočkov, 389 čeri in 78 grebenov so več kot tisoč in en razlog za navtični sanje. V idealnem primeru razdeljeno, otok ne presega 10 morskih milj razdalje s približno 1500 zalivov in pristanišč, na otokih in na celini, je hrvaški Jadran je prav tako idealna za plovbo pod polnimi jadri ali motornih potovalne jadrnice. 56 sodobnih marin s 16.000 privezov in 5.500 suhih privezov so na voljo skozi vse leto. V večini teh marin lahko najamete jahto ali pa strokovne tečaje jadranja.

Rafting

Če iščete kakovostnega raftinga, si zapomnite imena rek: Kolpa, Dobra, Mrežnica, Korana, Una, Zrmanja in Cetina. Številne organizirane raftingu na Hrvaškem vključujejo navodila in vso potrebno opremo za vsakega člana posadke. Glede na stopnjo težavnosti, po hrvaških rekah rafting na splošno ocenjuje tretjo stopnjo, in le izjemoma v oddelkih rekah Dobri in Una s četrto kar pomeni visoko stopnjo tehnične pripravljenosti in sposobnosti.

Potapljanje

Razviti podvodni svet, ki je približno 50 metrov globoko na severu sega do okoli 250 m pri Palagruži, in nedaleč od Jabuka doseže globine okoli 1300 m. Izkušeni potapljači v iskanju znamenitosti, kot privlačnih endemičnih rastlinskih in živalskih vrst v Jadranskem morju ali potopljene rimske kuhinje in vojne ladje lahko gredo na organiziranih izletov. Začetnikom so na voljo možnost različnih strokovnih tečajih in potapljanje.

Športni ribolov

Ali ste vedeli, da je prvi harpuno za podvodni ribolov prišla na Hrvaško v začetku 20. stoletja in da je prvo svetovno prvenstvo v podvodnem ribolovu je potekala že v Malem Lošinju leta 1957? Ali vam je všeč ribolov na reki, morju ali pod vodo, bo Hrvaška zagotovo izpolnila vse svoje sanje o ribolovu. Iz različnih morskih vrst, kot so brancin, zobatec, orada, tun in sladkovodnih primerkov, kot so postrvi ali soma, Hrvaška je tekmeca top destinacija za športne ribiče.

Jamarstvo

Kot pravi Krasu, Hrvaška je polna jam. Najbolj znana in najbolj čarobna so Modra špilja [Modra jama] na otoku Biševo in Zmajevo votlino jama [Dragons jama] na otoku Braču. Jame Papuk, Kordun regija, Lika, Dalmacija in Zagora so odprte za obiskovalce, da uživajo in doživljajo različne oblike stalaktiti in stalagmiti. Najbolj atraktivna mesta se nahajajo v Istri, Gorskem kotarju in na Medvednici, in za prave ljubitelje podzemlja priporočamo jama Veternica blizu Zagreba, Cerovac jame v bližini Gračac in jamo Luke na Velebitu.

Planinarjenje

Hrvaška je država s številnimi pohodniškimi potmi. Začetniki se lahko začne že v okolici Zagreba, Ogulina, Rovinja, Pazina, Splita in Omiša in gore čakajo tudi na otokih, kot so Mljet, Brač in Vis. Namenske pohodniki lahko izbirajo tudi do 400 organizirane pohodniške poti, nekatere izmed njih, ki so najbolj zahtevna v Evropi. Top destinacije čaka v Paklenica, Velebit, UCLA, Dinara, Mosor in Biokovo gore, med katerimi je 350 m visoka skala Anica kuk, Hrvaška največja atrakcija.

Smučanje

Takoj v zaledju Reke, je Platak snežno destinacija, in malo naprej hrvaški olimpijski center Bjelolasica na 620 m nadmorske višine. V bližini Zagreba lahko smučate na obronkih Medvednice na novo urejeni poti z najvišjim vrhom. Tukaj, od leta 2005 še vedno ohranja pomembno mednarodno Snow Queen Trophy konkurence, ki se imenuje po našem svetovnega smučarskega kraljica Janica Kostelić.

Apartmaji-Hrvaška.si © 2016. Vse pravice pridržane!