Your browser does not support JavaScript! Aktivnosti in atrakcije na Hrvaškem | apartmajiHrvaška

Aktivnosti in atrakcije na Hrvaškem

Vabimo vas, da preizkusite vse aktivnosti in zanimivosti ter doživite nepozabne aktivne počitnice v vseh delih Hrvaške, od kristalno čistega Jadranskega morja, preko planin, do zelenih ravnic Slavonije in kontinentalne Hrvaške!


Kolesarjenje

Kolesarjenje na Hrvaškem

Iz makadamskih poljskih poskusov, ki so idealni za gorsko kolesarjenje in asfaltirane ceste za scensko vožnjo družin, je takšna raznolikost, da lahko vsakdo najde idealno pot zase. Če ne morete voziti kolesa na cesti, lahko vedno izposodite in se preselite v nepozabno doživetje v gorah in otokih hrvaške obale.

Jadranje in navtikas

Jadranje in navtika na Hrvaškem

66 otokov, 652 majhnih otokov, 389 pečin in 78 grebenov je več kot tisoč in en razlog za sanjsko jadranje. Idealno razdeljen, otok ni več kot 10 navtičnih milj na razdaljah s približno 1500 zalivov in pristanišč na otokih in kopnem, je hrvaški Jadran idealen tudi za jadranje pod polnim jadrnic ali motornih plovil. Vse leto je na voljo 56 sodobnih marin z 16.000 privezi in 5.500 suhimi privezi. V večini teh marin lahko izposodite jahto ali vodite strokovne tečaje jadranja.

Potapljanje

Potapljanje na Hrvaškem

Razvita olajšava podvodnega sveta, ki je globoka okoli 50 metrov na severu, doseže približno 250 metrov blizu Palagruže, nedaleč od Jabuke pa doseže globine okoli 1300 metrov. Izkušeni potapljači v iskanju atrakcij, kot so privlačne endemične flore in favne Jadrana ali potopljene rimske galije in vojne ladje, lahko preidejo na organizirane ture. Začetnikom se ponudi možnost različnih strokovnih tečajev in potapljanja.

Rafting

Rafting na Hrvaškem

Če iščete kakovosten rafting, si zapomnite imena rek: Kupa, Dobra, Mrežnica, Korana, Una, Zrmanja in Cetina. Številni organizirani načini raftinga na Hrvaškem vključujejo vodnik in vso potrebno opremo za vsakega člana posadke. Po stopnjah težavnosti, po hrvaških rafting rekah na splošno ocenjuje tretjo stopnjo, in le izjemoma na odsekih rek Dobra in Una s četrtim, kar pomeni veliko stopnjo tehnične pripravljenosti in sposobnosti.

Kanu

Kanuji na Hrvaškem

Ali ste vedeli, da je kanu v starih tradicijah na Hrvaškem? Tradicionalni hrvaški kanuji, tako imenovani trupci, se še vedno uporabljajo za ribolov in prevoz v delti reke Neretve. Primerno za družinske in skupinske izlete, izlete s kanuji s vodniki vas vodijo skozi številne gradove in utrdbe, kot so Trakoscan, Ozalj in Dubovac, do Radmanovih mlina na reki Cetini ali v starem mlinu Krka. Posebna pokrajina vas pričakuje na otoku Visovcu z samostanom, ki nastane sredi jezera, ki ga oblikuje reka Krka.

Kajak

Kajak na Hrvaškem

Ali je bila razburljiva reka ali mirnejša potapljanja po morju, hrvaške vode imajo velik potencial. Kljub temu, da so v spomladanskem obdobju višje vodostajne reke, so primernejši za izkušene kolesarje, poletni niz pa je priporočljiv za začetnike, skoraj vsaka reka nudi različne stopnje resnosti. Od reke Dobra, Mrežnica, Una, Kupa, Korana na severu do reke Cetine na jugu, s kajakom odkrivate lepe naravne prizore.

Jahanje konja

Jahanje konja na Hrvaškem

Najbolj znani konjeniški centri na Hrvaškem se nahajajo v Slavoniji, Istri in Dalmaciji. Od majhnih družinskih kmetij do sodobnih jahalnih centrov s šolami, strokovnega usposabljanja in vse bolj priljubljenega terapevtskega jahanja do najbolj znane tradicionalne konjeniške konkurence - znane Sinj Alke, Hrvaška ponuja široko ponudbo za kolesarje. V Đakovu v Slavoniji še vedno lahko najdete državni stud, znane vrste lipicancev, ki se tukaj gojijo že od 13. stoletja.

Letenje

Letenje na Hrvaškem

V zasebnih klubih in letnih šolah hrvaški letaki in jadralci ponujajo organizirane oglede in mednarodne tekmovanja. Lahko letite z balonom nad Medvednico pri Zagrebu do hrvaškega Zagorja, Samoborja ali Žumberka vse do Slavonije. Primerno za jadralne padalce so številni gorski vrhovi, kot so Učka in Cicarija v Istri, v Gorskem Kotarju, na Velebitskem in Mosorskem gorskem in dalmatinskem zaledju, pa tudi na južnodalmatinskih destinacijah, kot so Biokovo in Rilične gore ter vrhovi otoka Krka, Brača in Hvara.

Speleologija

Speleologija na Hrvaškem

Kot pravi kraški regiji je Hrvaška polna jam. Najbolj znani in najbolj čarobni so Modra Spilja na otoku Bisevo in Zmajeva Spilja na otoku Braču. Jame Papuk, Kordun, Lika, Dalmacija in Zagora so obiskovalcem na voljo za uživanje in doživetje različnih oblik stalaktitov in stalagmitov. Najbolj privlačne jame se nahajajo v Istri, Gorskem Kotarju in Medvednici, za ljubitelje podzemlja pa priporočamo Veternicevo jamo pri Zagrebu, Cerovacke jame pri Gračacu in Lukove jame na Velebitu.

Planinarjenje

Planinarjenje na Hrvaškem

Hrvaška je država s številnimi pohodniškimi potmi. Začetniki se lahko začnejo že v neposredni bližini Zagreba, Ogulina, Rovinja, Pazina, Splita in Omiša, hribi pa čakajo tudi na otokih, kot so Mljet, Brač in Vis. Posebne pohodnike lahko izberejo kar 400 organiziranih pohodniških poti, med katerimi so nekatere najbolj zahtevne v Evropi. Najboljše destinacije pričakujejo v Paklenici, Velebitu, Učki, Dinari, Mosorju in Biokovju, med katerimi je 350 metrov visoki steni Anica kuk, največja atrakcija Hrvaške.

Športni ribolov

Športni ribolov na Hrvaškem

Ali ste vedeli, da je prvi harpun za podvodni ribolov prišel na Hrvaško v začetku 20. stoletja in da je bil prvi svetovni prvak v podvodnem ribolovu v Malem Lošinju že leta 1957? Ali vam je všeč ribolov na reki, morju ali pod vodo, bo Hrvaška zagotovo izpolnila vse vaše sanje o ribolovu. Od številnih morskih vrst, kot so morski bas, dentex, morski pes, tun in sladkovodni primerki, kot so postrv ali soma, je Hrvaška neprimerljiva vrhunska destinacija za športne ribiče.

Golf

Golf na Hrvaškem

Trend rasti je vsako leto višji in vse več ljudi izbira ta šport kot idealno obliko rekreacije in sprostitve v naravi. Čeprav trenutno na Hrvaškem trenutno ni nobenega polja z 18 luknjami, razen v Narodnem parku Brijuni, in nekaj zasebnih, z več manjšimi 9-luknjami, zaradi svoje idealne krajine in blagega podnebja Hrvaška namerava postati glavno golfsko destinacijo v Evropi .

Smučanje

Smučanje na Hrvaškem

Takoj v zaledju Reka je Platak snežna destinacija, malo pa še Hrvaški olimpijski center Bjelolasica na 620 m nadmorske višine. V neposredni bližini glavnega mesta Zagreba lahko smučate na pobočjih Medvednice na novo urejenih progah od najvišjega vrha. Tukaj že od leta 2005 še vedno ohranja pomembno mednarodno tekmovanje Trofeja Snow Queen, ki je poimenovana po naši svetovni smučarski kolegici Janici Kosteliću.