Your browser does not support JavaScript! Kako priti na Hrvaško?

Prihod na Hrvaško

Vabimo vas, da obiščete Hrvaško, rezervirate apartma ali počitniško hišo in odkrijte njeno lepoto in čar


Prihod na Hrvaško

Za vstop v Hrvaško je potrebno vozniško dovoljenje, registrsko kartico avtomobila in zavarovanje vozil. Za uporabo storitev rent-a-car je potrebno mednarodno vozniško dovoljenje. Dovoljenje izda matični motor klub.

Voznik motornega vozila, registriranega v tujini, ki vstopa na ozemlje Republike Hrvaške, mora imeti veljaven mednarodni dokument o zavarovanju odgovornosti za motorna vozila, veljaven na ozemlju Evropske unije, ali nekatera druga dokazila o obstoju takega zavarovanja. Mednarodne zavarovalne listine in dokazi se štejejo za uradno registrsko tablico vozila, ki je običajno nameščeno na ozemlju države, katere nacionalni zavarovalni urad je podpisnik večstranskega sporazuma ali veljavna zelena kartica, izdana za vozilo, ki izvira iz države Katerega nacionalni zavarovalni urad ni podpisnik večstranskega sporazuma in drugih dokumentov in dokazil, katerih veljavnost je priznala hrvaški zavarovalni urad.

Omejitve hitrosti

  • 50 km / h - znotraj naseljenih območij
  • 90 km / h - zunanja naseljena območja
  • 110 km / h - na glavnih cestah, zasnovanih izključno za motorna vozila in na avtocestah
  • 130 km / h - na avtocestah
  • 80 km / h - za motorna vozila s priklopnikom za prikolice brez zaviranja
  • 80 km / h - za avtobuse in avtobuse s svetlobnim priklopnikom; Na avtocestah lahko avtobusi vozijo do 100 km / h, razen tistih avtobusov, ki nosijo otroke.

Prosimo, zmanjšajte in prilagodite svojo hitrost v mokrih cestnih pogojih. Vožnja s kratkimi žarometi je obvezna v zimskem času. Uporaba mobilnih telefonov med vožnjo je prepovedana!

Uporaba varnostnih pasov je obvezna. Odsevni brezrokavnik je obvezen del opreme za nujne primere vsakega vozila. Voznik je dolžan nositi, ko je na cesti, zunaj avtomobila (zamenjava pnevmatike, popravila na avtomobilu, polnjenje z bencinom, zaustavljanje drugih avtomobilov pri iskanju pomoči itd.)

Bencinske črpalke

V večjih mestih in na avtocestah so bencinske servisi odprti 24 ur na dan. Benzinske postaje prodajajo Eurosuper 95, Super 95, Super 98, Super plus 98, Euro Diesel in Diesel. Plin (LPG) je na voljo v večjih mestih in na bencinskih črpalkah na avtocestah.

Za informacije o cenah goriva in seznam centrov, ki prodajajo plin za plin, pojdite na:
www.ina.hr, www.tifon.hr te www.hak.hr.

Vir informacij: