Apartmaji in zasebne nastanitve Lovinac

Lovinac je majhen kraj in središče občine v Ličko-senjski županiji. Leži na jugovzhodu Like in na največjem hrvaškem kraškem polju Liško polje. Občina Lovinac ima 10 naselij (Gornja Ploča, Kik, Ličko Cerje, Lovinac, Raduč, Ričice, Smokrić, Sveti Rok, Štikada, Vranik) s skupno nekaj več kot 1000 prebivalci. Prebivalstvo se tradicionalno ukvarja s kmetijstvom (goji liški krompir) in živinorejo. Turizem se v zadnjem času razvija...

Razvrsti po:

Počitniški dom Lucija

Lovinac

Od morja 30 km
Kapaciteta 6 oseb

od 50 €

Počitniški dom Velebit lodge

Lovinac

Od morja 35 km
Kapaciteta 8 oseb

od 180 €

Počitniški dom Lucija ( Lovinac)

Počitniška hiša Lucija se nahaja v mirnem kraju Lovinac v Liki. Hiša je sestavljena iz 2 spalnici, kuhinje, dnevne sobe in kopalnice s tušem. Od sankališče Cvituša smo oddaljeni 1 kilometer, od Plitviških jezer 45 minut, od Zadra 45 minut, od izvoza z avtoceste Sveti Rok 10 minut z avtom. Dobrodošli!

Kategorizacija Kategorizacija - Počitniški dom Lucija

Od morja 30 km
Kapaciteta 6 oseb

Cena od 50 €

Počitniški dom Velebit lodge ( Lovinac)

Iščete rekreacijo? Potem je Velebitska koča pravi kraj za vas. Sodobna hiša s 3 spalnicami, masažno kopeljo in kaminom vas sprejema ob vznožju gora Velebit, tik ob ustreznem naravnem parku. Počitniška hiša sprejme 8 oseb v 3 spalnicah in en raztegljiv kavč v dnevni sobi. Vsaka spalnica ima 2 enojni postelji, ki ju lahko uporabite kot enojno posteljo ali skupaj za zakonsko posteljo. Glavna soba ponuja veliko teraso in lastno kopalnico s kadjo. Druga spalnica ima balkon s pogledom na velebitske gore. Poleg tretje spalnice je kopalnica s tušem. Tretja kopalnica s tušem se nahaja v pritličju. Velika dnevna soba s kavčem, TV, internet, kamin, izhod na pokrito teraso, jedilna miza, zelo dobro opremljena odprta kuhinja. Uporabite lahko velik vrt, masažno kad (50 EUR doplačilo za uporabo) z ležalniki, senčnikom in zunanjim kaminom. Hiša ima tudi garažo za dva avtomobila. Koča Velebit se nahaja sredi čudovite narave s pogledom na impresivne velebitske gore. Idealno je za sprehod, gorsko kolesarske ture, pohodništvo, ribolov ali samo sprostitev. Narodni park Plitivice je oddaljen le 70 km, Zadar 65 km, do prve plaže na Jadranu pa je 35 km. V bližini imate več restavracij (3 km / 7 km) in majhno trgovino z živili. Več trgovin najdete v Gračacu (20 km) ali Gospiću (32 km).

Kategorizacija Kategorizacija - Počitniški dom Velebit lodge

Od morja 35 km
Kapaciteta 8 oseb

Cena od 180 €

Turistični vodnik - Lovinac

Lovinac  - Grb Lovinac je majhen kraj in središče občine v Ličko-senjski županiji. Leži na jugovzhodu Like in na največjem hrvaškem kraškem polju Liško polje. Občina Lovinac ima 10 naselij (Gornja Ploča, Kik, Ličko Cerje, Lovinac, Raduč, Ričice, Smokrić, Sveti Rok, Štikada, Vranik) s skupno nekaj več kot 1000 prebivalci. Prebivalstvo se tradicionalno ukvarja s kmetijstvom (goji liški krompir) in živinorejo. Turizem se v zadnjem času razvija zaradi naravnih lepot, gora, čistih rek in jezer, nedotaknjene pokrajine, zdrave hrane in številnih vrst zdravilnih in aromatičnih rastlin. Največja naravna znamenitost sta Naravni park Velebit in gora Velebit, ki se dviga nad Liko v dolžini 145 km. Takoj nad Lovincem se dvigata najvišja velebitska vrha Sveto Brdo (1753 mnv) in Babin Vrh (1744 mnv). Celotno območje je idealno za vse ljubitelje narave, svežega zraka in aktivnih počitnic. Celotno območje je povezano tudi s štirimi kolesarskimi stezami, do velebitskih vrhov pa vodijo številne pohodniške poti. Med drugimi zanimivimi kraji na tem območju so naravna (kraška) in umetna jezera Štikada in Sveti Rok, nato trdnjavi Japod: Cvituša in Rukavinska gradina, turški stolp na Vraniku, stolp Zdunić v Smokriću iz leta 1744 in Travičev mlin v Lovincu iz 19. stoletja. Zelo zanimiv dogodek - Dan liškega krompirja, tradicionalno poteka konec septembra v Lovincu. Poleg krompirja je tradicionalni izdelek te regije tudi liški sir, ki ga lahko kupite na številnih družinskih kmetijah. Zaradi bližine avtoceste Zagreb-Split je celotno območje zelo dostopno, morje in prve plaže pa so oddaljeni le 40 kilometrov ali približno 20 minut vožnje. Namestitev najdete izključno v zasebnih apartmajih, sobah in počitniških domovih, kjer vas bodo gostili prijazni gostitelji. Obiščite Livino Lovinac in odkrijte skrivnosti tega še neodkritega kotička Hrvaške in izkusite neokrnjeno lepoto življenja v naravi pod Velebitom, tako blizu morja.

Lovinac Vremenska napoved
Poiščite namestitev v bližini mesta Lovinac