Apartmaji in zasebne namestitve Omiška riviera

Omiška riviera, ki se nahaja v samem središču Dalmacije, se razteza 30 kilometrov med Splitom in še eno privlačno Riviera - Makarska riviera. Omiška riviera se začne v Podstrani na severu in se konča v majhni ribiški vasici Piska na jugu. Omiška riviera je bogata s številnimi atraktivnimi prodnatimi plažami in privlačnimi razgledi na modro morje, Brački kanal in bližnje otoke Brač in Hvar. Poleg piratskega mesta Omiš, središča riviere, ki se nahaja na izlivu reke Cetine, omiška riviera vključuje tudi Podstrano, Jesenice, Dugi Rat, Duće, Nemiro, Stanići, Čelino, Lokvo Rogoznico, Mimice, Marušići Pisak.

Izbrani apartmaji in zasebna namestitev - Omiška riviera

Apartmaji Vila Mirjana
od 65 €
Apartmaji Miroslav
od 60 €
Komentarji: 6 - 5/5
Apartmaji Villa Mira
od 50 €

Turistični vodnik Omiška riviera

Riviera Omiš, ki se nahaja v samem središču Dalmacije, se razteza 30 kilometrov med Splitom in še eno privlačno Riviera - Makarska riviera. Omiška riviera se začne v Podstrani na severu in se konča v majhni ribiški vasici Piska na jugu. Omiška riviera je bogata s številnimi privlačnimi prodnatimi plažami in privlačnimi razgledi na modro morje, Brački kanal in bližnje otoke Brač in Hvar. Zaradi neposredne bližine mest, kot sta Split in Makarska ter bližnji otoki, je Omiška riviera idealno izhodišče za enodnevne izlete z ladjo ali kopnim. Riviera Omiš leži ob vznožju atraktivne 1339 metrov visoke planine Mosor z najvišjim vrhom Velikega Kabala. Zaradi bogate zgodovine, številnih prodnatih plaž, nedotaknjene narave in modrega Jadranskega morja številni obiskovalci omiško riviero štejejo za enega najbolj privlačnih delov hrvaške obale. Poleg piratskega mesta Omiš, središča riviere, ki se nahaja na izlivu reke Cetine, omiška riviera vključuje tudi Podstrano, Jesenice, Dugi Rat, Duće, Nemira, Stanići, Čeline, Lokva Rogoznica, Mimice, Marušići in Pisak .

Območje Omiške riviere je bilo naseljeno že pred več kot 2000 leti, vrhunec omiškega območja pa je bil v 12. in 13. stoletju. V tem času so v morju prevladovali slavni omiški pirati in vse ladje, ki so plule ob Omišu, so morale plačati za plovbo. Od 15. stoletja do začetka 19. stoletja, ko je prišlo do porušitve Beneške republike, je bilo mesto Omiš center Omiške riviere. V tem času so bila zgrajena in zgrajena mestna obzidja, ki jih je še vedno mogoče najti.

Bogata piratska zgodovina Omiša je predstavljena v vsakem kotičku mesta in ob vsakem letnem času ob obisku Omiša. Če boste v mesecu avgustu obiskali Omiš, boste imeli priložnost doživeti, kako so omiški pirati živeli pred več kot 600 leti. Vsako leto 18. avgusta se organizira simulacija piratske bitke iz 13. stoletja. Piratska bitka simulira spopade med omiškimi pirati in Benečani z meči in kockami. Pomorska bitka poteka v glavnem pristanišču v Omišu. Vsako leto ta edinstven spektakel privabi več kot 10.000 navdušenih obiskovalcev. Poleg bitk z meči in kockami je vrhunec predstave trčenje dveh jadrnic.

Ena od blagovnih znamk riviere Omiš so številni zalivi in plaže, obdani z gostim borovim gozdom in kristalno čistim morjem. Skoraj vse plaže so primerne za družine z otroki. Najatraktivnejše in najlepše plaže omiške riviere so Dugi Rat, Glavica, Golubnik, Luka, Rogač in Vavlje v Dućah, osrednja plaža Velika plaža v Omišu, peščene plaže Slavinj in Brzet v bližini Omiša, plaža Mala Luka v zalivu Nemira Stanič, in nudistična (FKK) plaža Ruskamen v bližini Lokve Rogoznice.

V bližini mesta Omiš je impresiven kanjon reke Cetine, ki se izliva v Jadransko morje. Ob reki Cetini so številne srednjeveške utrdbe s čudovitim razgledom na reko Cetino in njen impresivni kanjon. Najbolj znane utrdbe so Sinjska trdnjava Stari grad, Mirabela (Peovica), Fortica (Starigrad) in trdnjava Visuć. Na Cetini je znano izletniško mesto Radmanove mlinice, kjer lahko poskusite različne specialitete dalmatinske kuhinje, kot so jagnjetina, teletina, žabji kraki in jegulja. Na kanjonu reke Cetine lahko poskusite rafting, zipline, kajak in uživate v očarljivi lepoti enega najlepših kanjonov na Hrvaškem.

Peščene plaže, kristalno morje, borov gozd in izjemen kanjon reke Cetine zagotavljajo sanjske počitnice. Namestitev na Omiški rivieri najdete v apartmaju s pogledom na morje, počitniško hišo z bazenom ali elegantno sobo. Ne glede na to, ali iščete cenovno ugodno nastanitev v enem od apartmajev, počitniških hišic ali vil, se obrnite neposredno na lastnike in rezervirajte namestitev brez plačila visokih stroškov. Naša ponudba vključuje počitniške hiše, vile, apartmaje in sobe po najugodnejših cenah. Uživajte v čarobni rivieri Omiš!

Kanjon Cetine - Omiška riviera, Hrvaška

Kanjon Cetine

Omiš - Omiška riviera, Hrvaška

Omiš

Omiška plaža - Omiška riviera, Hrvaška

Omiška plaža

Omiš - Omiška riviera, Hrvaška

Omiš - most čez Cetino

Omiš - Omiška riviera, Hrvaška

Omiš

Omiš - Omiška riviera, Hrvaška

Omiš - pogled iz zraka

Reka Cetina - Omiška riviera, Hrvaška

Reka Cetina

Reka Cetina - Omiška riviera, Hrvaška

Reka Cetina

Reka Cetina - Omiška riviera, Hrvaška

Reka Cetina - Zip line

Pisak - Omiška riviera, Hrvaška

Pisak

Pisak - Omiška riviera, Hrvaška

Pisak

Marušići - Omiška riviera, Hrvaška

Marušići

Marušići - Omiška riviera, Hrvaška

Marušići

Dugi Rat - Omiška riviera, Hrvaška

Dugi Rat

Duće - Omiška riviera, Hrvaška

Duće

Omiška riviera - Naravne, kulturne in turistične znamenitosti

Najlepše plaže Omiške riviere

Omiška riviera v srednji Dalmaciji je idealna lokacija za ljubitelje privlačnih prodnatih in peščenih plaž. Omiško riviero odlikujejo čudovite plaže in zalivi, ki se raztezajo vzdolž celotne riviere, od katerih so skoraj vse idealne za majhne otroke. Plaže so obdane z čudovitim zelenim borovcem in kristalno čistim Jadranskim morjem. Od Podstrane do Piska najdete številne privlačne prodnate in peščene plaže ter zalive v mestih, kot so Dugi Rat, Duče, Nemire, Omiš in drugi. Spodaj je seznam nekaterih najlepših plaž Omiške riviere.

Občina Dugi Rat se nahaja severno od Omiša in je zelo priljubljena zaradi privlačne prodnate plaže Dugi Rat, ki je idealna za družine z otroki. Plaža ima vso potrebno infrastrukturo za prijeten družinski dopust. Sprehodite se po plaži Dugi Rat in uživajte v številnih restavracijah in barih v bližini plaže.

Privlačne peščene plaže se raztezajo nekaj kilometrov južno od Dugega Rata, vse do izliva reke Cetine, in so idealne za popolne počitnice. Duće ima nekaj lepih plaž, kot so plaža Glavica, plaža Golubnik, plaža Luka, plaža Rogač in plaža Vavlje, skoraj vsaka plaža pa je obdana z nedotaknjeno naravo. Nastanitev lahko najdete v majhnih obalnih mestih v enem od številnih apartmajev, vil ali počitniških domov.

Zagotovo je najbolj priljubljena plaža v bližini mesta Omiš 700 metrov dolga peščena plaža Velika plaža ali osrednja plaža, ki se nahaja v centru Omiša. Velika plaža ponuja številne možnosti za vse obiskovalce - ima prhe, sanitarije, senčnike in ležalnike za celodnevni najem, športna igrišča, kot so igrišče za odbojko na mivki, nogomet in številne adrenalinske športe, kot so jet ski in windsurfing. Lepa peščena plaža, obdana z borovci in tamarisom, ima bogato gastronomsko ponudbo in je idealna za družine z majhnimi otroki. Ob plaži je javno parkirišče, zato je dostopen z avtomobilom.

Obkrožena s privlačnimi zelenimi borovci in tamarisovimi drevesi, ki nudijo naravno senco, prodnata plaža Slavinj je le 10 minut hoje od Omiša, v bližini samostana Carmel. Čeprav se nahaja v bližini Jadranske magistrale, ponuja obiskovalcem mirne počitnice v naravi in ​​čist morski zrak. V bližini plaže je več restavracij in barov, kjer se lahko osvežite s svojo najljubšo pijačo. Poleg tega si lahko izposodite senčnike in ležalnike. Ker v bližini ni javnega parkirišča, vam priporočamo, da peš pridete na plažo.

Ob južni plaži Slavinj je še ena privlačna plaža - plaža Brzet. Izjemno privlačna plaža Brzet je zagotovo ena najbolj znanih plaž na rivieri Omiš in je idealna za družine z otroki. Prodnata plaža je obdana z borovci, ki zagotavljajo naravno senco, poleg parkirišča, ki je blizu plaže, je možno najeti ležalnike in senčnike. Na plaži Brzet je tudi nekaj barov in restavracij. Idealen kraj za plažo je čudovito okolico gostih zelenih borovcev, privlačen pogled na otok Brač, mesto Omiš in najbolj romantičen sončni zahod.

Južno od Omiša, med turističnim mestom Nemira in Stanići, je eden najatraktivnejših zalivov Omiške riviere - Mala Luka. Plaža Mala Luka vam ponuja vse, kar potrebujete za popolne počitnice. Naravna senca gostih borovih in tamariških dreves, čudovita nedotaknjena narava, kristalno čisto morje in privlačen pogled na morje in bližnje otoke. Ob obali Male Luke so restavracije in kavarne, do katerih je dostopen z avtomobilom.

V bližini Lokve Rogoznice je še ena čudovita prodnata plaža - plaža Ruskamen. Plaža Ruskamen je obdana z gostim borovim gozdom in je idealna za goste, ki želijo pobegniti iz množice. Del plaže je rezerviran za nudiste, ki se lahko sprostijo na nudistični plaži (FKK) Ruskamen.

Eden najbolj prepoznavnih delov omiške riviere je zagotovo impresiven kanjon reke Cetine, ki je sredi šestdesetih let dobil status zaščitene naravne krajine. Izjemna narava je ena izmed blagovnih znamk reke Cetine, katere tok je dolg 105 km. Reka Cetina izvira na pobočjih Dinarske gore v bližini vasi Cetina. Izvir reke je več kot 100 metrov globoko jezero Glavaševo. Izjemno privlačno Glavaševsko jezero je v obliki srca in ga obkrožajo dalmatinski kras in strme pečine. Glavaševo jezero (Glavaševo vrelo) svetlih barv obiščejo potapljači, ki se v iskanju adrenalinskih doživetij spustijo v temne globine jezera. V bližini izvira Cetine je cerkev sv. Spasa iz 9. stoletja. Cerkev ima ohranjen stolp in je najstarejša starohrvatska cerkev na Hrvaškem. Reka Cetina se izliva v Jadransko morje v mestu Omiš.

Ker je bilo to območje naseljeno že več kot 2000 let, skupaj s pretokom reke Cetine, obstajajo številne antične in srednjeveške utrdbe, iz katerih lahko najdete čudovit razgled na reko Cetino in impresivni kanjon. Najbolj znane utrdbe so Glavaš, Prozor, Travnik, Sinjska trdnjava Stari Grad, Čačvina, Nutjak, Zadvarje, Kunjak, Mirabela (Peovica) in Fortica (Starigrad) ter najbolj znana trdnjava Visuć.

Na reki Cetini priporočamo obisk znanega izletniškega kraja Radmanove mlinice, ki že desetletja privablja številne turiste. V 16. stoletju je bil mlin zgrajen na reki Cetini in je bil dolga leta uporabljen za proizvodnjo moke, danes pa je privlačen za številne obiskovalce. Zaradi nedotaknjene narave, ki je obkrožala Radmanove mlinice, je bila spletna stran uporabljena kot filmska zbirka za snemanje filma o indijskem poglavarju Winnetouju. V Radmanovih mlinih lahko poskusite nekaj najboljših specialitet dalmatinske kuhinje, vključno z ribjimi specialitetami, jagnjetino, teletino, žabo in jeguljo.

Kanjon Cetine ponuja številne možnosti za aktivno rekreacijo, kot so rafting, zip line, kajak, sprehodi ob reki Cetini ali izletniška ladja. Uživajte v osupljivi lepoti enega najlepših kanjonov na Hrvaškem.

Omiška riviera je idealna destinacija za obiskovalce, ki iščejo aktivne počitnice. V skoraj vseh krajih omiške riviere lahko najdete kakšno športno igrišče za otroke ali odrasle, kot so igrišča za košarko, nogomet, tenis, rokomet ali odbojko na mivki. Hoteli pogosto ponujajo notranje in zunanje bazene ter telovadnice, opremljene z najsodobnejšo opremo za vadbo.

Če iščete adrenalinske športe, je Omiška riviera idealno mesto za vas. Najprej se lahko odpravite do zipline nad kanjonom reke Cetine. Zipline je turistično ponudbo Omiša obogatil že nekaj let nazaj. Zipline avantura traja približno 3 ure, ponuja edinstveno doživetje in pogled na spektakularni kanjon reke Cetine. Za goste, ki iščejo zabavo na vodi, na reki Cetini, lahko uživate v atraktivnem raftingu ali kanuju. Od drugih športov so med obiskovalci zelo znani pohodi po Mosorju ali Omiški Dinari, plezanje, treking in gorsko kolesarjenje. Poleg tega so vodni športi, kot so smučanje na vodi, jadranje na deski, jet-ski, šport in rekreacijski ribolov, jamstvo za zabavo.

V zadnjih letih raste zanimanje za potapljanje, ki ponuja drugačne izkušnje raziskovanja Jadranskega morja. Potapljanje v Omišu ponuja vse, kar si lahko predstavljate - globina, ribji in podvodni svet ter potapljaška ladja iz druge svetovne vojne. Ker so omiški pirati vodili številne bitke blizu Omiške riviere, ne smete izključiti možnosti, da bi našli pozabljeni piratski zaklad.

Na Omiški rivieri je več zelo privlačnih kolesarskih poti, ki se razlikujejo po trajanju, dolžini in vzponu. Največ kolesarjev izbere približno 6 km dolgo pot skozi privlačen kanjon Cetine, ki se razteza od Omiša do Radmanovih mlinov. Za profesionalne kolesarje priporočamo 60 km dolgo pot iz Omiša, preko Radmanovih mlinov, Kučići, Zadvarja, Šestanovca, Blata, Gate pa se konča v Omišu. Ne glede na izbrano kolesarsko pot, boste zagotovo uživali v osupljivi lepoti kanjona Cetine, vožnji po čistem morju, številnih prodnatih plažah, planini Mosor in gorovju Omiške Dinare. Ob kolesarskih stezah boste našli pristne dalmatinske konobe in restavracije, kjer lahko poskusite specialitete tradicionalne dalmatinske kuhinje.

Po številnih dnevnih aktivnostih se lahko sprostite na čudoviti Omiški rivieri v enem od številnih apartmajev, počitniških hiš, vil ali sob.

Riviera Omiš se nahaja skoraj na idealni lokaciji za dnevne izlete med Splitom na severu in Makarsko riviero na jugu in v bližini otoka Brača. Med turistično sezono potovalne agencije organizirajo izlete z ladjo na otok Brač in plažo Zlatni rat v Bolu, centru kulture in zgodovine - otok Hvar, otok Korčula, kjer se je rodil znani mornar Marco Polo, in najbolj zelen Hrvaški otok - otok Mljet. Na otoku Mljetu je poleg Velikskega jezera in jezera Malo tudi eden najlepših in najbolj privlačnih nacionalnih parkov na Hrvaškem - Nacionalni park Mljet.

Severno od Omiške riviere je še en zanimiv nacionalni park - nacionalni park Krka, dom enega najlepših slapov na Hrvaškem - Skradinski buk. V bližini Krke je zgodovinsko mesto Šibenik, kjer se nahaja katedrala sv. Jakoba, eden izmed biserov, ki so uvrščeni na seznam svetovne dediščine UNESCO. Poleg čarobnega Splita, ki privablja obiskovalce, da raziščejo znano splitsko Dioklecijanovo palačo iz 3. stoletja, je vredno obiskati tudi Trogir, dom čudovite katedrale Sv.

Južno od Omiške riviere se nahaja še en biser Jadrana - Makarska riviera, ki je tudi dom številnim privlačnim prodnatim in peščenim plažam. Približno 200 km južno od Omiške riviere je mesto Dubrovnik, biser in muzej, ki ga lahko najdete tudi na Unescovem seznamu svetovne dediščine. Dubrovnik je zagotovo najprepoznavnejši biser hrvaškega turizma in je znan po starem mestnem jedru in starih mestnih obzidjih. Nedaleč od Omiške riviere, v notranjem delu, obiščite Imotsko krajino in mesto Imotski. V bližini lahko obiščete tudi Bosno in Hercegovino, mesto Mostar in Medjugorje, eno najbolj znanih katoliških svetišč na svetu.

Omiška riviera - Podnebje in vremenska napoved

Vremenska napoved

Riviera Omiš je mikroregija, ki se nahaja na območju Splitsko-dalmatinske županije in se razteza od občine Podstrana na severu do Piska na jugu, obdana z modrim Jadranskim morjem, debelimi borovci in gorami Mosor in Omiš Dinara. Zaradi lokacije Omiške riviere prevladuje mediteransko podnebje z vročimi in suhimi poletji, v katerih prevladuje veliko sončnih dni ter blage in vlažne zime. Zaradi številnih sončnih dni in relativno visokih temperatur na omiški rivieri rastejo zimzelene rastline, kot so alepski bor, hrast in dalmatinski črni bor. Tudi vremenske razmere so idealne za oljke in fige.

Dnevna povprečna temperatura zraka poleti je okoli 25° C, pozimi pa okoli 8° C. Idealna temperatura poleti pomaga turizmu, ki je najpomembnejši gospodarski sektor te mikroregije. Temperatura je idealna zlasti v Omišu v poletnih mesecih, ko je zaradi svežega zraka iz kanjona reke Cetine temperatura zraka nekoliko nižja kot v drugih okolnih krajih.

Visoka čistoča morja ni značilna samo za Omiško riviero, ampak tudi za celotno Jadransko morje. Povprečna letna temperatura morja na Omiški rivieri je 17° C, v poletnih mesecih pa okoli 23° C.