Apartmaji in zasebne nastanitve Dubrovnik - Dalmacija

Dubrovnik - Hrvaška republika! Svoboda in lepota! Pišemo o teh dveh izrazih, ki najbolje opisujejo Dubrovnik in celotno območje nekdanje republike Dubrovnika. Beseda libertas je vpisana na dubrovniško zastavo, še bolj pa v duše prebivalcev Dubrovnika. Lepota mestnega obzidja, Elafitski otoki, otok Korčula in Mljet ter polotok Pelješac je nekaj, kar morate videti in doživeti zase! Zgodovina Dubrovnika se...

Izbrani apartmaji in zasebne nastanitve - Dubrovnik - Dalmacija

Apartmaji Marghareta

Dubrovnik

od 100 €

Apartmaji Orsula - Pelješac

Kućište

od 45 €

Apartmaji Zona

Orebić

od 20 €

Počitniški dom Ivona

Slano

od 250 €

Apartmaji Vista

Cavtat

na vprašanje

Počitniški dom Villa Dom

Brijesta

na vprašanje

Apartmaji Sveti Anton

Orebić

od 30 €

Apartmaji Villa Avantgarde

Župa Dubrovačka

od 50 €

Apartmaji Luka

Korčula - Prižba

na vprašanje

Apartmaji Villa Delta

Blace

od 35 €

Apartmaji Nikola

Dubrovnik

od 65 €

Apartma Live a dream

Korčula - Blato

od 80 €

Apartmaji Pretner

Orebić

od 40 €

Dubrovnik - Dalmacija (178) - Iskanje zasebne nastanitve po mestih

Turistični vodnik Dubrovnik - Dalmacija

Dubrovnik - Dalmacija - Grb

Dubrovnik - Hrvaška republika! Svoboda in lepota! Pišemo o teh dveh izrazih, ki najbolje opisujejo Dubrovnik in celotno območje nekdanje republike Dubrovnika. Beseda libertas je vpisana na dubrovniško zastavo, še bolj pa v duše prebivalcev Dubrovnika. Lepota mestnega obzidja, Elafitski otoki, otok Korčula in Mljet ter polotok Pelješac je nekaj, kar morate videti in doživeti zase!

Zgodovina Dubrovnika se je začela v 7. stoletju, ko so latinci pobegnili iz Epidauruma in napad na Avarja in Slovanov. Ustanovili so mesto Ragusa, današnji Dubrovnik. Na južnih pobočjih Srđja so Slovani začeli graditi svoje naselje, ki se je imenovalo Dubrava po hrastovih gozdovih. Kasneje, ko so se latini in Slovani pridružili in mešali, je postal ime mesta. V prvih stoletjih je bil Dubrovnik pod bizantinsko vlado. Po bizantinskem vladanju sodi pod beneško vlado. Po letu 1358 je bilo pod vladavino madžarskega kraljestva. Od 1380 do 1806 je Dubrovnik resnično neodvisna republika. Dubrovnik je razvil kompleksno pomorsko trgovino v Sredozemlju in svetu. Postala je plemiška republika in je širila njeno ozemlje, ki danes gradi znane stene in mornarico. V 16. stoletju je bil eden največjih trgovskih ladij na svetu! Danes je Dubrovnik svetovno znana turistična destinacija, čigar spektakularne stene, kamnite tlakovane ulice, še posebej Stradun, kneževa palača in še veliko več jih je preprosto treba obiskati vsaj enkrat v življenju. Ponudba nastanitve je široka, od sob do številnih luksuznih hotelov, apartmajev na obali in počitniških domov do cenejše zasebne namestitve. Najboljši način za nastanitev je vzpostavitev neposrednega stika z lastniki nastanitvenih objektov brez plačevanja visokih pristojbin agencije.

Elafitski otoki, poimenovani po grški besedi elaphos (jeleni), se nahajajo pred Dubrovniško obalo in so sestavljeni iz Šipana, Koločepa, Lopuda in nekaterih manjših otokov. Povezani so s trajektom in ladijskimi linijami do Dubrovnika. Očarali vas bodo čudovite peščene plaže in številne stare cerkve in poletne hiše. Kot zanimivo dejstvo je treba omeniti, da v Koločepu in Lopudu ni avtomobila, zaradi česar so kot nalašč za počitnice od vrveža sodobnega življenja.

Korčula je otok, naseljen že od prazgodovinskega obdobja, pozneje pa iz Grčije, ko ga imenujemo KorkyraMelain, to je od Rimljanov KorkyraNigra in z enakim pomenom - črni Korčula. Korčula dolguje svoje ime temnim in dobro ohranjenim gozdovam, ki vas zagotovo navdušujejo. Pred obalo mesta Korčula je bila znana bitka leta 1298, med Benečani in Genova. Šteje se, da se je na Korčuli rodil legendarni raziskovalec Marko Polo. Danes je Korčula otok z več kot 16.000 prebivalci, večja naselja pa so mesto Korčula, Blato v notranjosti in Vela Luka. Otok neopisljiv čar je poln cenovno ugodnih apartmajev na obali, počitniških domov in sob za najem. Imate možnost rezervirati idealno namestitev v neposrednem stiku z lastniki nastanitve. Polotok Pelješac je eden najlepših polotokov na Hrvaškem z veliko plažami in kakovostnimi vini. Tu se nahaja mesto Ston, ki ima eno najdaljših zidov v Evropi in priljubljeno turistično destinacijo Orebić. Na območju Dubrovnika se nahaja Neretva delta, ki je zelo zanimivo mesto zaradi divjih živali, številnih vrst ptic in dolgih peščenih plaž.

In nazadnje Mljet, otok borovih gozdov, jezera, pomešana s sladko in slano vodo, benediktinski samostani in legende. Otok je ob legendi obiskal Odisej in Sv. Pavel in je zagotovo mesto, ki ga morate videti in doživeti. Mljet se šteje za najbolj slikovit hrvaški otok, zato je zahodni del zaščiten kot prvi narodni park v Mediteranu. Mljet je dobro povezana s trajektnimi linijami na kopno, na otoku pa je veliko zasebnih taksistov, zato izgovor, da ne obiščete tega čarobnega otoka, preprosto ne obstaja! Želimo vam toplo dobrodošlico v Dubrovnik in okolico in upamo, da boste preživeli nepozabne počitnice na skrajnem jugu Hrvaške in Dalmacije!

Dubrovnik - Dalmacija - Naravne, kulturne in turistične znamenitosti

Dubrovniške obzidje

Dubrovniška obzidja so ena največjih in najbolj znanih znamenitosti Dubrovnika, pa tudi celotne Hrvaške. Ta kompleksna obrambna struktura, ki je med največjimi in najbolj ohranjenimi v Evropi, je zaščitila svobodo in varnost Dubrovnika, ki je zaradi razvite trgovine skozi skoraj pet stoletij cvetela v miru in blaginji. Današnje mestne stene so bile zgrajene predvsem v 12. in 17. stoletju in so bile dolgo ponosni na Dubrovnik, saj v tem času niso bili nikoli osvajani iz sovražne vojske.

Impresivne stene imajo neprekinjeno dolžino okoli 1.940 metrov in obsegajo veliko starega mesta Dubrovnika in dosegajo maksimalno višino okoli 25 metrov in širino do 6 metrov. Po padcu Carigrada leta 1453 je Dubrovnik hitro sprejel vse potrebne obrambne ukrepe, vključno s krepitvijo obstoječih obrambnih struktur in izgradnjo novih. Dubrovnikovi zidovi obsegajo 16 stolpov, štiri mestna vrata, tri utrdbe (Bokar, Minceta in Sv. Janez) in šest bastionov. Čeprav niso del stene, v mestnem obrambnem sistemu - Lovrijenac in Revelin sta dve trdnjavi. Zaradi svojih dimenzij, ohranjanja in starosti, Dubrovniških sten in celotnega mestnega jedra Dubrovnika, so bili na seznamu Unescove svetovne dediščine leta 1979 navedeni.

O atraktivnosti in lepoti dubrovniških zidov je najbolje reči, da je ena od največjih spletnih mest za potovanje - TripAdvisor, ki temelji na pregledih milijonov potnikov, pripravila seznam desetih mest, ki jih je treba obiskati pred smrtjo, eden od njih pa je bil mesto Dubrovnik. Če ste v bližini Dubrovnika ali če nameravate preživeti počitnice v tem delu Dalmacije, ne zamudite obiskati tega edinstvenega spomenika kulture. Poleg zgodovinskega pomena in lepote lahko uživate v spektakularnem razgledu na staro mestno jedro, otok Lokrum in odprto morje.

Vstopnice se zaračunajo in strošek 50-150 Kn (7-20 €). Najboljši čas za obisk sten je zjutraj, ko se je mogoče izogniti velikemu množicam, zlasti v poletnih mesecih ali med obiski velikih križark, ki redno obiskujejo mesto. Ogledi običajno trajajo od enega do nekaj ur, zato priporočamo, da zaščitite pred soncem in vzamete vodo, še posebej v vročih poletnih mesecih. Dubrovnik ponuja ogromen izbor zasebnih nastanitev, tako da lahko ostanejo v enem od ekskluzivnih apartmajev znotraj mestnega obzidja ali v veliko cenejših sobah izven starega mestnega jedra.

Dubrovniške obzidje, Hrvaška
Dubrovniške obzidje, Hrvaška
Dubrovniške obzidje, Hrvaška
Nacionalni park Mljet

Nacionalni park Mljet pokriva severozahodni del otoka Mljet, ki sega preko 54 km2 zaščitenih zemljišč in obalnega morja, 500 metrov od obale in otočkov. 11. novembra 1960 je zaradi svoje izjemne kulturne in zgodovinske dediščine, bujnega rastlinstva, edinstvenega panoramskega razgleda obaljene obale, skal, kamnin in številnih otočkov, gostih zelenih borovih gozdov in okoliških gorskih gričev razglašen za narodni park. To je najstarejši morski nacionalni park v celotnem Sredozemlju.

Osrednji del parka zavzema fascinanten sistem slanih jezer, edinstven geološki in oceanografski fenomen v krasu. Veliko jezero ima 145 hektarov in globino 46 metrov, majhno jezero pa 24 ha in globine do 29 metrov. S svojo lepoto in številnimi še nepoznanimi skrivnostmi že desetletja privlači številne turiste in ljubitelje narave v to neokrnjeno naravo. Jezera so pravzaprav morje, vendar jih lokalni ljudje imenujejo jezera, ker morje vstopa v precej ožji preplet, zato resnično izgledajo kot jezera. Sredi velikega jezera leži majhen in slikovit otok Sv. Marija s cerkvijo in benediktinskim samostanom, ki sega v 12. stoletje. Čolni iz narodnega parka redno tečejo do tega otoka, zato ga lahko obiščete ves dan.

Bujna vegetacija celotnega otoka Mljet ji je dala vzdevek »zeleni otok« in prav gotovo zato, ker je danes več kot 70% otoka pokrito z gostimi mediteranskimi gozdovi, avtohtonimi gozdovi hrasta, alepskega borovca ​​in divjih oljk. Slavni francoski oceanograf Jacques Cousteau je potapljal in raziskoval podvodni svet okoli otoka Mljet, ki pravi, da sta voda in morje ena najčistejših na svetu. Poleg kopanja v kristalno čistem morju lahko obiskovalci parkov uživajo tudi v kolesarjenju, saj je lažje videti jezera, kajakaštvo in kanu in pohodništvo do najvišjega vrha Montokuca, ki ponuja nepozaben pogled na celoten narodni park, oddaljeni otoki in odprto morje.

Obisk Narodnega parka in otoka Mljeta je možen z rednimi trajektnimi linijami iz Dubrovnika ali Splita, pa tudi s številnimi turističnimi plovili z otoka Korčule ali s trajektno linijo iz Pelješca. Ladje ponavadi pridejo v pristanišče Polače, kjer se kupujejo vstopnice in je izhodišče za ogled v parku. Obiščite otok Mljet, rezervirajte zasebno namestitev v katerem od zasebnih apartmajev, sob ali počitniških hiš in preživite mirne in sproščujoče družinske počitnice v neokrnjeni naravi in ​​kristalno čistem morju na najbolj zelenem otoku Jadrana.

Nacionalni park Mljet, Hrvaška
Nacionalni park Mljet, Hrvaška
Nacionalni park Mljet, Hrvaška
Staro mesto Korčula

Korčula je zgodovinsko utrjeno mesto na zaščiteni vzhodni obali čudovitega, gozdnatega in zelenega otoka Korčule. Stari grad Korčula je obdan z dobro ohranjenimi zidovi in ​​stolpi. Stare kamnite ulice v stenah so urejene tako, da omogočajo prosto kroženje zraka, hkrati pa ščitijo pred močnimi južnimi in severnimi vetrovi.

Stari grad Korčula je bil zgrajen kot trdna utrdba na griču, ki ima v ozkem kamnitem položaju med otokom Korčula in polotoku Pelješac v 13. stoletju. Takrat je nastal Statut mesta in otoka Korčule, enega najstarejših pravnih dokumentov v tem delu Evrope. Zakon ureja življenje srednjeveškega mesta, zgrajenega po strogih pravilih srednjeveškega urbanizma. Gradnja zunaj obzidja je bila prepovedana do 18. stoletja, ko je prenehala nevarnost napada na mesto.

Zgodovinske znamenitosti mesta vključujejo osrednjo katedralo Sv. Marka (zgrajeno v romansko-gotskem slogu od leta 1301 do 1806), frančiškanski samostan s čudovito beneško gotsko klavzulo iz 15. stoletja, mestno hišo, nekdanjo beneško guvernerjevo palačo in prepoznavno masivne mestne stene in stolpi. Revelinski stolp je bil zgrajen leta 1485 in je ena največjih znamenitosti, saj se lahko povzpne na sam vrh, ki daje najlepšem razgledu na celotno staro mestno jedro. Znotraj mestnega obzidja je tudi rojstno mesto najbolj znanega popotnika in raziskovalca vseh časov, Marka Pola, rojenega tukaj leta 1254. Mestni muzej Korčula se nahaja v palači Gabrijelis v samem središču starega mestnega jedra in ima veliko zanimivih zgodb in artefakte od prazgodovine do danes, ki nam govori o bogati in zanimivi zgodovini tega lepega mesta.

Priporočamo, da vidite visečo igro Moreška, ki se redno izvaja v poletnih mesecih in doseže vrhunec na dan sv. Todor, pokroviteljica mesta Korčula (29. julija vsako leto). Do Korčule je razmeroma enostavno, ker je zelo dobro povezano s katamaranskimi linijami iz Splita in Dubrovnika ter s trajektno linijo iz Orebića na polotoku Pelješac. Vabimo vas, da obiščete ta biser Dalmacije, se obrnete neposredno na lastnike zasebnih nastanitev, najemite apartma ali sobo v starem mestnem jedru in doživite življenje, kako je bilo v srednjih časih.

Staro mesto Korčula, Hrvaška
Staro mesto Korčula, Hrvaška
Staro mesto Korčula, Hrvaška
Baćina jezera

Baćinska jezera so vrsto sladkovodnih kraških jezer v bližini Baćine v zaledju Ploče na desni (severozahodni) strani, kjer poteka reka Neretva v Jadranskem morju. Jezera so relativno majhna (celotna površina je le 138 hektarov), vendar so med najbolj zanimivi pojavi v kraški hidrografiji.

Jezera odlikujejo izjemna lepota, briljantnost vode in smaragdno zelena barva. Sestavljen je iz šestih medsebojno povezanih jezer z naravnimi kanali in eno ločeno jezero: Oćuša, Crniševo, Podgora, Sladinac, Vrbnik, Šipak in Plitko jezero. Oćuša je največje jezero, najgloblje jezero pa je Crniševo s globino 34 metrov. To je kriptodepresijsko jezero, saj je površina jezera nad morsko gladino in dno jezera pod gladino morja. Vrbnik je najmanjša od vseh jezer in ni povezana z drugimi jezeri. Vsa jezera so obkrožena s travniki, zelenjem, slikovitim gričem in ob dostopnih obalah številne plaže in vodne rastline. Tu živi veliko število zaščitenih in celo endemičnih vrst rastlin in živali. Še posebej so številne ptice, saj so jezera zelo pomembni habitati in postaje, ko se selijo iz Evrope v Afriko.

Jezera so v povprečju 3 ° C toplejša od morja in so zelo primerna za plavanje in veslanje. Ker so bogati s sladkovodnimi ribami, privabljajo številne športne ribiče, pa tudi vse ljubitelje narave. Jezera so zelo dostopna za obisk, ker so blizu glavne ceste, in če želite ostati čez noč, lahko enostavno najdete namestitev v zasebnih apartmajih, sobah in manjih taboriščih.

Ob obali je tudi nekaj restavracij in kavarn, kjer lahko preživite sproščene trenutke, saj tudi med največjim poletnim hitenjem na jadranski obali tukaj lahko najdete mir in spokojnost ter osvežitev od velike poletne vročine. Lahko tudi izposodite čoln ali windsurf krovu in nežno pohiti čudovito pokrajino teh edinstvenih jezer.

Baćina jezera, Hrvaška
Baćina jezera, Hrvaška
Baćina jezera, Hrvaška
Neretva dolina

Dolina reke Neretve je ena izmed najlepših in slikovitih delov Dalmacije. To je edina delta na Hrvaškem. Delta se nahaja v reki Neretvi v estuariju. Je ena od redkih mokrišč, ki ostajajo v Evropi, zlasti v Sredozemlju. Predvideva se, da bo celotno območje delte zaščiteno, v teku pa je tudi pobuda, ki jo razglaša za naravni park.

Delte Neretve se razteza od Metkovića na vzhodu, vse do Jadranskega morja na zahodu. Od severa in juga se meji na strmih hribih in gorah. Prvotno je sestavljalo 12 različnih backwaters, ki so delta, toda po obsežni melioraciji v 19. stoletju je danes še štiri. Veliko prvotnih mokrišč, jezer in lagunov je izginilo, vendar so ohranjeni preostali deli tega enkratnega mediteranskega barja, zato je to območje še posebej zanimivo za vse ljubitelje narave. V delti reke Neretve je kar 310 vrst ptic, zaradi česar je eno najpomembnejših ornitoloških območij na Hrvaškem. Pomembno je tudi za vso Evropo, saj je celotna delta pomembna postaja za vse ptice selivke na poti iz Evrope v Afriko.

Skrite in ohranjene močvirnice, lagune in ribniki so še vedno bogate z ribami in vodnimi rastlinami. Različna zelišča in vodne rastline skrivajo številne žabe, ptice in druge močvirske živali. Pet krajev v delti, s skupno površino 1.620 ha, so zaščitene kot ornitološke rezerve in zaščitene pokrajine. Metković ima eno največjih ornitoloških zbirk v Evropi, ki vsebuje več kot 200 vrst ptic. Celotna delta pokriva površino več kot 12.000 hektarov, večina tega plodnega zemljišča pa se uporablja za kmetijske namene. Predvsem se gojijo citrusi, lubenice, slive, oljke in razna zelenjava. Najpomembnejša mesta v delti sta Ploče, Opuzen in Metković. Poleg agrumov so značilni izdelki v Dolini Neretve domače vino, žganje in dalmatinski pršut. Obala delte oblikuje večinoma peščene plaže, ki privlačijo vse več turistov, zlasti kite deskarje, zaradi ugodnih vetrov poleti. Ekoturizem in foto safari se postopno razvijajo, specializirane agencije pa ponujajo edinstvene izlete v tradicionalne ladje Neretva.

Priporočamo, da obiščete to edinstveno mešanico močvirja, reke, narave in Jadranskega morja. Tukaj lahko preživite prijetne trenutke na dolgih peščenih plažah, ki uživajo v svežem sadju, zelenjavi in ​​drugih specialitetah Neretve.

Neretva dolina, Hrvaška
Neretva dolina, Hrvaška
Neretva dolina, Hrvaška
Naravni park Lastovo

Lastovski otoki so leta 2006 razglasili naravni park, zaradi česar je bil najmlajši hrvaški park narave. Lastovški arhipelag sestavljajo 46 otokov, otočkov, čeri in največji otok Lastovo. Skupna površina je 53 km2 in 143 km2 površine morja. Celoten arhipelag se nahaja v južnem delu Jadranskega morja, približno 15 kilometrov južno od otoka Korčule, in je eden od najbolj oddaljenih otokov na Hrvaškem. Zaradi tega sta narava in celotno morsko življenje ostala zelo dobro ohranjena. Ob otoku Mljet je Lastovo najbolj gozdnat otok, saj je kar 60% površine pokrito z dobro ohranjenimi sredozemskimi gozdovi.

Obala je zelo razčlenjena, zlasti na zahodu in severozahodu, podvodni svet pa je bogat in raznolik. Podnebje je zelo umirjeno Sredozemlje z zelo prijetnimi temperaturami poleti in pozimi. Poleg naravne lepote je Lastovo zaradi svoje kulturne dediščine zelo zanimiv. Otok je bil več tisoč let naseljen, poravnali pa so ga stari ilirci in Grki, sledili so jim Rimljani in končno Hrvati. Arheološke najdbe iz zgodnjega srednjega veka so bile najdene v zalivu Ubli (na jugozahodni obali). Največje mesto na otoku se imenuje Lastovo in je eno najslikovitejših krajev v Dalmaciji. To je tipično srednjeveško naselje amfiteatrične oblike, obkroženo s pobočji vzdolž rodovitne doline. Tu prebivajo predvsem grozdje, oljke in zelenjava. Ogledate si lahko lepe družinske hiše iz 15. in 16. stoletja, okrašene z bogato okrašenimi "fumari", dimniki, ki so postali blagovna znamka mesta in otoka.

Posebne znamenitosti otoka so svetilniki, kot so Svetilnik Struga pri Skrivenoj Luki, Sušac na istoimenskem otoku in Glavat. Celoten otok ima številne privlačne kolesarske in pohodniške poti, kjer je najbolje, da doživite vse naravne lepote otoka. Plezanje na najvišji vrh Hum, ki se nahaja na 413 metrih nadmorske višine, je posebno doživetje, saj v lepem vremenu razgled doseže oddaljene otoke Korčula, Mljet, Pelješac in odprto morje južnega Jadrana. Lastovo je povezan s Splitom, s trajektom in katamaranom enkrat na dan. V poletnih mesecih je Lastovo povezan tudi s katamaransko linijo do Dubrovnika.

Če želite preživeti počitnice v miru in tišini, obkroženi z naravo, vas vabimo, da obiščete ta skriti in oddaljeni arhipelag, kjer ni večjih konstrukcij ali velikih betonskih zgradb. Namestitev je mogoče najti v majhnih družinskih hišah v zasebnih apartmajih, sobah ali počitniških hišah, zato priporočamo, da se neposredno obrnete na lastnike zasebne nastanitve v Lastovu in prihranite do 40% pri visokih zastopstvenih pristojbinah.

Naravni park Lastovo, Hrvaška
Naravni park Lastovo, Hrvaška
Naravni park Lastovo, Hrvaška

Dubrovnik - Dalmacija - Podnebje in vremenska napoved

Dubrovnik - Dalmacija Vremenska napoved

Dalmacija je zgodovinska regija na Hrvaškem, ki se razteza od Zadra in gore Velebit na severu do Dubrovnika in Konavle na jugu Hrvaške. V skoraj celotni Dalmaciji dominira tipično mediteransko podnebje s suhimi, sončnimi in vročimi poletji, blagimi in deževnimi zimi. V dalmatinskem zaledju (dalmatinska Zagora) prevladuje submediteranska klima, ki se razlikuje od tipičnega mediteranskega podnebja, saj so zime nekoliko hladnejše in poletja so večinoma nekoliko bolj vroča od povprečja. Zahvaljujoč množici sonca in toplote prevladujejo značilne zimzelene rastline; hrastov hrast, bora Aleppo, dalmatinski črni borov in kmetijskih pridelkov; oljke, fige in vinograde.

Dubrovniška regija je najjužnejši del Hrvaške, največji vpliv na podnebje pa je odprto morje južnega Jadrana. Tu je praviloma temperatura zraka nekoliko nižja kot ostala Dalmacija. Temperatura morja je zaradi velike morske površine nekoliko višja od ostale Dalmacije. Jadransko morje hladi kopno poleti in ga ogreje pozimi. Zaradi obilice sonca in prijetnih morskih temperatur, Dubrovnik in njegova okolica ter dubrovniški arhipelag pogosto obiskujejo turisti, ki iščejo prijeten in nepozaben dopust. Kakovostno in kristalno čisto morje je značilna za celotno dalmatinsko obalo, predvsem dalmatinske otoke, zaradi relativno nizke gostote prebivalstva in nerazvitosti industrije. Veliko dalmatinskih plaž so nosilci modre zastave - simbol čistosti, kakovosti storitev in ekološko ohranjenega okolja.

Spodaj je grafikon s povprečno najvišjo in najnižjo dnevno temperaturo zraka in morsko temperaturo v Dubrovniku, kar najbolje odraža prijetno sredozemsko podnebje.

Povprečna temperatura zraka - Dubrovnik - Dalmacija
Povprečna temperatura morja - Dubrovnik - Dalmacija
Zadnja dodana namestitev v regiji Dubrovnik - Dalmacija
Apartmaji Sonja

od 110 €

Apartmaji Gršćica
Apartmaji Nikolica

od 60 €

Počitniški dom Villa Dom

na vprašanje