Apartmaji in zasebne namestitve Opatijska riviera

Opatijska riviera se nahaja v Primorsko-goranski županiji ob vznožju impresivne gore Učke in naravnega parka Učka. Opatijska riviera je dolga okoli 17 kilometrov in je eden izmed biserov hrvaškega turizma in ima najdaljšo turistično tradicijo na celotnem Hrvaškem. Opatijska riviera se nahaja na idealni lokaciji - nahaja se na samem začetku istrskega polotoka in je le 12 kilometrov oddaljena od tretjega največjega hrvaškega mesta - mesta Reke. Poleg Opatije, ki je njeno središče, Opatijska riviera vključuje Volosko, Ičići, Iko, Lovran, Medvejo in Mošćeničko Drago.

Izbrani apartmaji in zasebna namestitev - Opatijska riviera

Apartmaji Teo
od 30 €
Počitniški dom Villa Ella
od 220 €

Opatijska riviera - iskanje nastanitve po mestih

Turistični vodnik Opatijska riviera

Opatija je središče enega najlepših delov Kvarnerja, Kvarnerskega zaliva in celotne očarljive Opatijske riviere. Opatijska riviera se nahaja v Primorsko-goranski županiji ob vznožju impresivne gore Učke in naravnega parka Učka. Opatijska riviera je dolga okoli 17 kilometrov in je eden izmed biserov hrvaškega turizma in ima najdaljšo turistično tradicijo na celotnem Hrvaškem. Opatijska riviera se nahaja na idealni lokaciji - nahaja se na samem začetku istrskega polotoka in je le 12 kilometrov oddaljena od tretjega največjega hrvaškega mesta - mesta Reke. Poleg Opatije, ki je njeno središče, Opatijska riviera vključuje Volosko, Ičići, Iko, Lovran, Medvejo in Mošćeničko Drago.

Posebnost Opatije in Opatijske riviere je privlačna obalna promenada Lungomare, ki se razteza 12 kilometrov od Opatije do Lovrana na jugozahodu. Gradnja sprehajališča Lungomare se je začela leta 1885, ko so v Opatiji odprli prve hotele, ki je bila zaključena štiri leta kasneje, ko je bila Opatija proglašena za zdraviliško destinacijo. Lungomare niso priljubljene le med prebivalci opatijske riviere, ampak tudi številnim turistom, ki že več kot sto let obiskujejo ta turistični biser. Razgledi iz Lungomare čez modro morje, Kvarnerski zaliv in čudoviti otoki Krk in Cres vas bodo zagotovo pustili brez besed. Na promenadi lahko najdete tudi enega najbolj prepoznavnih simbolov Opatije in Opatijske riviere - kip Deklice z galebom ("Djevojka s galebom"), zgrajene leta 1956 kot nadomestek za kip Madonna del Mare.

Razkošne vile in secesijska arhitektura, ki si jo lahko ogledate na številnih zgodovinskih stavbah ob sprehajalni poti, so edinstveno mesto Opatijske riviere. Kulturno-zgodovinski pomen poudarja izjemno bogato zgodovino opatijske riviere in lokalno prebivalstvo. Poleg tega ob obalni promenadi stoji park Angiolina, kjer lahko najdete več kot 120 različnih rastlin iz vsega sveta.

Planina Učka, dom enega najlepših naravnih parkov na Hrvaškem, Naravni park Učka, stoji nad Opatijsko riviero. Najvišji vrh Učke je Vojak, visok 1.401 m. Na Vojaku se nahaja 5 metrov visok kamnit razgled, od koder je eden najlepših razgledov na celoten Jadran. Med lepim vremenom si lahko ogledate skoraj celotno Istro, Kvarnerski zaliv, Kvarnerske otoke - Cres, Krk in Lošinj, Velebit, Ćićarijo, Gorski kotar in celo Alpe in Italijo. Poleg privlačnih razgledov je Učka idealna destinacija za obiskovalce, ki iščejo aktivnosti in rekreacijo. Obstaja veliko različnih možnosti za aktivne počitnice, kot so gorsko kolesarjenje, pohodništvo, športno plezanje, hoja, speleologija, opazovanje ptic in za tiste, pogumne in drsne.

Opatijska riviera je znana po odlični ponudbi restavracij in barov in ima najdaljšo turistično tradicijo na celotnem Hrvaškem. Poleg barov in restavracij pa je eden od glavnih razlogov za obisk tega turističnega bisera privlačne plaže, ki se razprostirajo vzdolž celotne riviere - od Voloskega na severu do Mošćeničke Drage na jugu riviere. Vse plaže so idealne za družine z otroki in nudijo vse potrebno za popolne počitnice - restavracije, bari, športna igrišča, ležalniki in senčniki za najem. Najatraktivnejše in najlepše plaže Opatijske riviere so prodnata plaža Črnikovica v Voloskem, osrednja mestna plaža Slatine v središču Opatije in manjša plaža Angiolina, plaža Škrabići, plaža Tomaševac, peščena plaža Lido in plaža Lipovica. Poleg tega ta seznam vključuje plaže Ičići v mestu Ičići, plažo Ika v mestu Ika in osrednjo plažo Kvarner (plaža Gradsko), ki se nahaja v Lovranu. Ta seznam ne bi bil popoln, če ne bi vključeval plaže Peharovo, ki se nahaja tudi v Lovranu, prodnata plaža Medveja in najdaljša plaža Opatijske riviere - plaža Mošćenička Draga, ki povezuje 7 manjših prodnatih plaž. Po mnenju mnogih je najbolj privlačna plaža v Mošćenični Dragi plaža Sipar in plaža Sv. Ivan.

Riviera Opatija ima dolgo tradicijo privabljanja gostov skozi vse leto. Ne glede na to, ali iščete oddih v wellness in spa centrih, ali pa se odločite za dolge sprehode, ki jih obkroža čudovita narava, ali pa vam je všeč pohodništvo v enem najlepših naravnih parkov na Hrvaškem, je obisk Opatijske rivijere prava izbira za vas. Nastanitev na Opatijski rivieri najdete v apartmaju s pogledom na Kvarnerski zaliv, počitniško hišo ali sobo. Kontaktirajte lastnike in rezervirajte zdaj cenovno ugodno namestitev v sobi, počitniški hiši ali stanovanju. Izogibajte se doplačilom in uživajte v čarobnosti Opatijske riviere!

Opatija - Opatijska riviera, Hrvaška

Opatija

Opatija - Opatijska riviera, Hrvaška

Opatija

Opatija - Opatijska riviera, Hrvaška

Opatija - Lungomare

Opatija - Opatijska riviera, Hrvaška

Opatija

Opatija - Opatijska riviera, Hrvaška

Opatija

Lovran - Opatijska riviera, Hrvaška

Lovran

Lovran - Opatijska riviera, Hrvaška

Lovran

Ičići - Opatijska riviera, Hrvaška

Ičići

Ičići - Opatijska riviera, Hrvaška

Ičići

Ičići - Opatijska riviera, Hrvaška

Ičići

Mošćenička Draga - Opatijska riviera, Hrvaška

Mošćenička Draga

Mošćenička Draga - Opatijska riviera, Hrvaška

Mošćenička Draga

Kastav - Opatijska riviera, Hrvaška

Kastav

Opatijska riviera - Naravne, kulturne in turistične znamenitosti

Najlepše plaže Opatijske riviere

Plaža Črnikovica je na novo urejena plaža, ki se nahaja na vhodu v majhno turistično mesto Volosko, 2 km severno od Opatije. Plaža Črnikovica je, tako kot večina plaž Opatijske riviere, delno betonirana in delno prodnata. Plaža svojim obiskovalcem ponuja vse potrebne zmogljivosti za idealne počitnice.

Središče Opatijske riviere je Opatija, osrednja plaža Opatije pa je mestna plaža Slatina. Plaža Slatina je delno peščena in delno betonska, v njej pa so številne restavracije, bari, ležalniki, senčniki, tuši in športna igrišča. Plaža Slatina s svojo bogato ponudbo, je idealna za družine z otroki in je primerna za invalide. Plaža je ponosni nosilec simbola "Modra zastava" organizirane, opremljene in čiste plaže.

Poleg osrednje plaže v Slatini ima mesto Opatija lepše plaže, ki jih je vredno obiskati. Plaža Angiolina je privlačna betonska plaža, ki se nahaja med zgodovinskimi stavbami Opatije - Villa Angiolina in hotel Kvarner. Zahvaljujoč posebnemu retro videzu, plaža Angiolina pušča mnoge goste brez besed. V neposredni bližini hotela Miramar je plaža Škrabići - urejena betonska in prodnata plaža, idealna za družine z majhnimi otroki. Plaža Škrabići je obdana z zelenjem, ki zagotavlja naravno senco. V bližini hotela Ambasador je plaža Tomaševac, plaža, ki je delno betonska in delno peščena. Plaža Tomaševac ponuja obiskovalcem različna športna igrišča, bari, restavracije ter sončnike in ležalnike za najem. V bližini parka Angiolina se nahaja ena najbolj ekskluzivnih plaž na Opatijski rivieri - peščena plaža Lido. Zaradi svoje izjemne ponudbe je peščena plaža Lido idealno mesto za popolne počitnice. Prodnata plaža Lipovica je idealna plaža za družine z otroki. Poleg ležalnikov in senčnikov za najem, na plaži Lipovica je restavracija, bar, kot tudi tuši in stranišča.

Ena izmed najlepših plaž na celotni Opatijski rivieri je plaža Ičići, ki se nahaja v Ičići. Plaža Ičići je nosilec "Modre zastave", potrdilo, da ta plaža ponuja vse potrebno za popolne počitnice, vključno s kakovostjo morske vode. Plaža Ičići je idealna destinacija, če iščete aktivne počitnice, saj imajo igrišča za nogomet, odbojko na mivki in vaterpolo. Najemite ležalniki in sončnik ter preživite počitnice na Opatijski rivieri.

Še ena lepa in urejena plaža, ki svojim obiskovalcem ponuja vse potrebno za idealen oddih, je plaža Ika, ki se nahaja v centru Ike. Plaža je delno betonska in delno prodnata, zato je idealna za otroke. Plaža Ika, poleg tušev, ležalnikov in senčnikov, ponuja tudi dobro restavracijo in bar, v bližini pa je tudi manjša trgovina.

Centralna plaža v turističnem mestu Lovran je plaža Kvarner ali plaža Gradsko. Ker je to osrednja mestna plaža, je plaža Kvarner delno peščena in delno betonirana, obiskovalcem pa ponuja športne objekte, restavracije, bari in senčnike in ležalnike.

Poleg plaže Kvarner, Lovran ima še eno zelo privlačno prodnato plažo na severozahodu Lovrana - plaža Peharovo. Plaža Peharovo je obdana z drevesi, zato je idealna za družine z otroki, ki iščejo naravno senco. Plaža ima tudi bogato ponudbo barov, restavracij in športnih aktivnosti.

Plaža Medveja se nahaja nedaleč od Opatije (8 km) in Lovrana (2 km). Zaradi izjemno bogate ponudbe, ki poleg barov in restavracij vključuje tudi vodni park in različne športne aktivnosti, je ta čudovita prodnata plaža idealna za družine z otroki. Če preživljate počitnice na Opatijski rivieri, ne zamudite priložnosti za obisk privlačne plaže Medveja.

Najdaljša plaža, ki se razteza približno 16 kilometrov od zaliva Cesar do zaliva Stepče, je plaža Mošćenička Draga, ki je sestavljena iz sedmih povezanih prodnatih plaž. Najlepše plaže tega dela Riviera so plaža Sipar in skrita prodnata plaža Sv. Ivan. Plaža Mošćenička Draga je po mnenju mnogih ena najbolj privlačnih plaž severnega Jadrana. Na celotni plaži so številne restavracije in bari, ki so idealni za oddih.

Učka se nahaja na severnem delu Jadranskega morja in se razteza v bližini obale ob Opatijski rivieri. Eden najlepših naravnih parkov na Hrvaškem, Naravni park Učka, pokriva Učko in del Ćićarije ter se razprostira na 160 km2. Najvišja točka Naravnega parka Učka je Vojak, ki je visok 1.401 m (po nekaterih virih 1.396 metrov) in Veli Planik, ki je visok 1272 metrov. Na najvišjem vrhu, Vojaku, je 5 metrov visok kamnit stolp, ki je bil zgrajen leta 1911 in ponuja morda najlepši razgled na Istro in Kvarner. Med lepim vremenom z vidika je mogoče videti Istro, Kvarnerski zaliv in kvarnerske otoke, vključno z otokom Cresom, otokom Krkom in otokom Lošinjem, Gorskim kotarjem, Ćićarijo, Velebitom in sosednjo Italijo ter Alpami.

Učka je bila leta 1999 razglašena za park narave zaradi specifične in gosto gozdne vegetacije, na katero vpliva bližina morja in morskega zraka ter specifična mikroklima. Poleg bogate flore lahko v naravnem parku Učka opazimo tudi nekaj endemičnih in ogroženih živalskih vrst, kot so beloglavi jastrebi in orel cipljev. V naravnem parku sta dve izobraževalni poti; učna pot "Plas" in učna pot "Vela draga", mitološko-zgodovinska pot "Trebišća-Perun", atraktivna promenada "Slap", ki vodi do slapa in umetniške poti "Stražica-Sapaćica".

Ne glede na to, ali ste ljubitelj ali profesionalni športnik, Učka ponuja obiskovalcem številne možnosti za rekreacijo in aktivne počitnice - sprehode po pohodniških poteh, gorsko kolesarjenje po kolesarskih poteh, prosto plezanje, pohodništvo, speleologijo, opazovanje ptic in adrenalinske športe, kot je jadralno padalstvo. in jadralno padalstvo. Za otroke zaposleni v naravnem parku pripravljajo različne programe in delavnice, da bi park postal bolj zanimiv.

Naravne lepote in nedotaknjena narava naravnega parka Učka ter impresivni 360 ° pogled na Istro, Kvarner in območje Učke je nekaj, česar se boste za vedno spominjali.

Ko nekdo omeni Opatijo, se najprej spomni privlačnega sprehajališča Lungomare, ki se razteza 12 kilometrov vzdolž celotne opatijske riviere od Voloskega do Lovrana. Gradnja promenade se je začela leta 1885, ko je Opatija odprla svoje prve hotele Grand Hotel Kvarner in Hotel Imperial. Lungomare že več kot sto let predstavlja idealen kraj za počitek telesa in duha lokalnega prebivalstva in njihovih obiskovalcev. Promenada je ob čudovitih pisanih parkih, vilah in zgodovinskih stavbah, ki so odlični primeri secesijske arhitekture. Lungomare gleda na celoten Kvarnerski zaliv in Kvarnerske otoke. Na sprehajališču Lungomare je eden najbolj prepoznavnih simbolov Opatije in celotne riviere - kip, zgrajen leta 1956 Dekle z galijo ("Djevojka s galebom").

Park Angiolina je zagotovo eden najlepših parkov celotne Opatijske riviere, v katerem lahko najdete več kot 120 rastlinskih vrst. Čarobni park Angiolina, ki je vedno videti brezhibno urejen, je dom enega od simbolov Opatije - cvet kamelije. Sprehodite se po stezah parka Angiolina in posnemite očarljivo vilo Angiolina in glasbeni paviljon.

V središču Opatije je še en privlačen park - Park sv. Jakoba. Pisani park sv. Jakoba je idealen kraj za sprostitev telesa in duha z neobaroknim vodnjakom, pisanimi cvetovi, številnimi klopmi in umetniškim paviljonom Juraj Šporer.

Več kot 100 let stari park Margarita je nekoliko oddaljen od morja in ponuja obiskovalcem intimnejše vzdušje v primerjavi z drugimi opatijskimi parki. Park Margarita je bogat z različnimi vrstami rastlin, kot je hrast.

Medtem ko se vzdolž obale razteza Lungomare, se v opatijskem zaledju razprostira pot Carmen Sylve. Vsak obiskovalec bo navdušen nad svežim zrakom, vonjem gozdov in nedotaknjeno naravo, ki vas obkroža. Sprehajalna pot Carmen Sylve vodi do majhne utrdbe, ki je bila zgrajena na steni kraljice Elizabete.

Največja prednost Opatijske riviere je skoraj idealna lokacija, ki ponuja številne možnosti za enodnevne izlete v bližnjo Istro, Kvarner in Gorski Kotar. Zaradi svoje bližine je možno organizirati izlete v nekatere od najlepših nacionalnih parkov, kot so Risnjak, Brioni ali Plitvička jezera, središče Istre in očarljiva istrska mesta ter otoki Cres, Rab in Krk.

Kvarnerski zaliv je idealen za ljubitelje jadranja, saj imajo Opatija in Ičići navtične marine, Opatijska riviera pa se nahaja v bližini otokov Cres, Krk in Lošinj. Poleg jadranja priporočamo tudi raziskovanje podvodnega sveta s potapljanjem. Razbitine starih potopljenih ladij, podvodne jame in bogastvo podvodne flore in favne so le nekateri od razlogov, zakaj doseči neodkrite globine severnega Jadrana.

Opatija že vrsto let privablja turiste, saj ima bogato ponudbo restavracij in barov ter druge turistične ponudbe, ki privabljajo goste ne glede na del leta. Advent v Opatiji že več let velja za eno najlepših adventov na Hrvaškem, ki vsako leto privablja vse več obiskovalcev. Okrašeni trgi in ulice, drsanje pod zvezdami in glasbeni koncerti so le nekateri od razlogov, zakaj je advent v Opatiji jamstvo za najboljši možni uvod v božično obdobje.

Možnosti za oddih na Opatijski rivieri so res odlične. Poleg sprehodov po čarobnih parkih in urejenih sprehajalnih poteh vzdolž celotne riviere, morate poskusiti tudi znane wellness in spa centre.

Opatijska riviera - Podnebje in vremenska napoved

Vremenska napoved

Opatijska riviera ima tipično mediteransko podnebje, ki ga odlikuje sončno, suho in vroče poletje ter blage in deževne zime. Opatija riviera je priljubljena skozi vse leto in je zelo prijetno podnebje, ki je v poletnih mesecih idealno za kopanje, med blagimi zimami pa je idealno za dolge sprehode na svežem zraku. Zaradi tega je Opatija idealna destinacija za razvoj zdravstvenega turizma. Prijetno podnebje je pod velikim vplivom Sredozemlja in Učke.

Povprečna dnevna temperatura zraka poleti je približno 22° C, v zimskem času pa temperatura pade na povprečno temperaturo zraka 7° C. Opatijska riviera ima v povprečju 2100 sončnih ur na leto. Skoraj idealna temperatura v poletnih mesecih je še posebej primerna za razvoj turizma, ki se na teh področjih razvija že več kot 120 let.

Opatijska riviera ima čisto in kakovostno morje, leta 1899 pa je bila Opatija proglašena za klimatsko zdravilišče. Povprečna temperatura morja poleti naraste do 26° C, povprečna zimska temperatura pa pade na 9° C.