Apartmaji in zasebne nastanitve Kvarner regija

Kvarner in Gorski kotar - modro in zeleno srce Hrvaške! Kvarner je del Hrvaške med istrsko in Velebitsko obalo. Sestavljajo ga otoki Cres, Lošinj, Krk, Rab, Pag in večja mesta Rijeka, Senj, Opatija, Lovran in Crikvenica. Za mesto Rijeka, kot največje hrvaško pristanišče, je še posebej pomembno, da je Kvarnerski zaliv globlji od ostalega zgornjega Jadrana (30-60 m), zaradi česar je odlično mesto za morsko...

Izbrani apartmaji in zasebne nastanitve - Kvarner regija

Apartmaji Vidas Barbat

Rab - Barbat i Banjol

od 40 €

Apartmaji Prpić

Crikvenica

od 60 €

Apartmaji Jana i Vita

Lošinj - Mali Lošinj

od 50 €

Apartmaji Ivan

Krk - Čižići

od 57 €

Apartmaji Opa Gold

Rijeka

od 50 €

Počitniški dom Villa Theresa

Novi Vinodolski

od 300 €

Počitniški dom Villa Zgodić

Lovran

od 250 €

Počitniški dom Villa Ella

Opatija

od 220 €

Apartma Radetić

Novi Vinodolski

od 35 €

Počitniški dom Viktorija

Dramalj

od 220 €

Apartmaji Milan

Rab - Lopar

na vprašanje

Apartmaji Rudy

Jadranovo

na vprašanje

Apartmaji Villa Babalonija

Rab - Rab

od 80 €

Apartmaji Dino

Krk - Baška

od 79 €

Apartma Paula

Krk - Baška

od 60 €

Apartma Martina

Krk - Soline

od 210 €

Kvarner regija (758) - Iskanje zasebne nastanitve po mestih

Turistični vodnik Kvarner regija

Kvarner regija - Grb

Kvarner in Gorski kotar - modro in zeleno srce Hrvaške! Kvarner je del Hrvaške med istrsko in Velebitsko obalo. Sestavljajo ga otoki Cres, Lošinj, Krk, Rab, Pag in večja mesta Rijeka, Senj, Opatija, Lovran in Crikvenica. Za mesto Rijeka, kot največje hrvaško pristanišče, je še posebej pomembno, da je Kvarnerski zaliv globlji od ostalega zgornjega Jadrana (30-60 m), zaradi česar je odlično mesto za morsko pristanišče.

V celotni zgodovini tega območja so naselili Liburnianci in Histri, ki so jih kasneje osvojili Rimljani. Rimski jezikovni in kulturni vpliv je vztrajal in ostal dolgo po preselitvi slovanskega prebivalstva. To je zvesto dokazano z dejstvom, da je na otoku Krku leta 1898 umrl zadnji govornik rimsko-slovanskega jezika. V času zgodovine je to območje prevladovalo Benetke, Avstrija in njena specifičnost je, da je tukaj razglašen cerkveni glagolitizem. Od 11. stoletja do drugega Vatikanskega sveta v 20. stoletju je bilo to edino mesto v katolicizmu, v katerem bi masa lahko služila v nacionalnem jeziku.

Mesto Rijeka je pristaniško mesto na Hrvaškem s svojo odprtostjo, multikulturalizmom in zlasti mestno kulturo, ki se odraža skozi znamenito rock in punk sceno. Številne klube in nočne palice na Reki lahko brez težav obiščete zaradi obilice poceni nastanitve, ki jih Rijeka ponuja iz sob, poceni apartmaji na obali in počitniške hiše, ki jih je mogoče najameti v neposrednem stiku z lastniki in brez agencije.

Otok Krk je posebna Kvarnerjeva zgodba, saj je največji hrvaški otok. Staro mestece Krk v preteklosti v lasti Frankopanskih knezov deluje kot majhen Dubrovnik, kjer lahko najdete številne gostilne in restavracije na kamnitih tlakovanih ulicah, iz kamnitih zidov pa uživate v pogledu na morje. Tukaj je zasebna namestitev v počitniških domovih in poceni apartmaji na voljo z neposrednim stikom z lastniki, in apartmaji na obali so številni in raznoliki, da ustrezajo vsakim potrebam. Še vedno je treba poudariti dve priljubljeni kraji. Ena je Opatija, rojstna hiša hrvaškega turizma, ki je s svojimi elegantnimi hoteli in počitniškimi hišami primerna za tiste, ki se želijo sprostiti od brazgotin sodobnega življenja. Drugi je otok Rab in Lopar z znamenito Rajsko plažo in obilo poceni nastanitve, sobe in apartmaji za najem za tiste, ki iščejo sproščujoče počitnice in zabavo na plaži.

Gorski kotar je najbolj gozdnat del Hrvaške in ga pogosto imenujemo zelena pljuča Hrvaške in se nahaja med mesti Karlovac in Reko. Največja mesta na Gorskem kotarju so Delnice, Čabar in Vrbovsko, najvišji vrhovi so Bjelolasica s 1534 metri in Risnjak s 1528 metri nadmorske višine. Zanimiva stvar v tem delu Hrvaške je, da v njej slišite vsa tri hrvaška narečja, tukaj govorimo stokavsko, kajkavsko in čakavsko narečje. V zgodovini tega dela Hrvaške so naselili plemena Japod, nato Rimljani in končno Hrvati, sledili pa so osvajanje Osmanlije in Avstrije. Ta del Hrvaške poleg kulinaričnih užitkov ponuja predvsem lepo in neokrnjeno naravo, ohranjene gore in zelene hribovske gozdove. Zaradi svojega posebnega položaja je blizu metropole Zagreba in obale Kvarnerja, zato je lahko dostopen. Z veliko poceni nastanitve v počitniških domovih in apartmajih ni nobenega razloga, da bi ga obiskali.

Pomagali vam bomo vzpostaviti neposreden stik z lastniki zasebnih nastanitev, ne glede na to, ali iščete poceni sobe, cenovno ugodne apartmaje ali luksuzne počitniške domove. Morate izbrati le naslednjo počitniško destinacijo na Jadranskem morju v Kvarnerju ali v gorskih gorah. Dobrodošli v modro in zeleno srce Hrvaške!

Kvarner regija - Naravne, kulturne in turistične znamenitosti

Lungomare - Opatija

Lungomare je obalna dolga 12 km dolga promenada, ki se razteza vzdolž celotne Opatijske riviere od Voloska, Opatije, Ike, Ičić do Lovrana. Gradnja promenade se je začela leta 1885 ob odprtju prvih hotelov v Opatiji - Grand Hotel Kvarner in Hotel Imperial. Leta 1889, ko je Opatija uradno razglasila za klimatsko zdravilišče, je bila zaključena izgradnja promenade. Nato se je Lungomare zaradi povečanja turizma na Opatijski rivieri (1911) razširil tudi na Lovran.

Promenada je stara več kot sto let in je zelo priljubljena med prebivalci Opatije in njihovimi gosti, ker se poleg lepih razgledov na Jadransko morje in Kvarnersko obalo promenada sprošča po telesu in duši ter uhaja iz stresno vsakdanje življenje.

Poleg rekreacijskega značaja je hojo ob Lungomareju tudi kulturno-zgodovinski značaj. Ko hodite po številnih hišah in krasnih vilah, si lahko ogledate lepe primere secesionistične arhitekture, ki pripovedujejo zgodbo bogate zgodovine opatije in njenih prebivalcev. Na primer v Voloskem boste mimo domovine hrvaškega znanstvenika Andrije Mohoročiča, znanega po odkrivanju razlike med Mohorovčićem in spominu številnih osebnosti, ki so obiskali Opatijo, kot so poljski pisatelj Henrik Sienkiewicz, Theodor Billroth in drugi. Na sprehajališču je tudi delo kiparja Zvonka Care kip dekle z galebom, ki je bil zgrajen leta 1956. Ta kip je bil zgrajen kot nadomestilo za kip Madonno del Mare in je takoj postal eden od simbolov mesto in celotno regijo Kvarnerja.

Razen bogate zgodovine lahko gostje spoznajo več o obalni vegetaciji, saj tipične rastline tega območja rastejo vzdolž sprehajališča. Ljubitelji rastlin lahko obiščete park Angiolina, ki je bil zgrajen v obdobju od 1845 do 1860. V parku je več kot 150 vrst rastlin z vsega sveta, od sekvoje, črnega bambusa, himalajskega cipresa in jelve najbolj dragocena je japonska kamelija, saj je postala eden od opatskih simbolov.

Poceni nastanitev v apartmaju ali počitniškem domu lahko najdete v Opatiji, biser hrvaškega turizma.

Lungomare - Opatija, Hrvaška
Lungomare - Opatija, Hrvaška
Lungomare - Opatija, Hrvaška
Muzej Apoksiomen

Muzej Apoksiomen je edinstven muzej, ki ga lahko vidimo le na Hrvaškem, saj muzej pripoveduje celotno zgodbo o samo eni ekspoziji Apoxyomenosa. Lošinj Apoksiomen je bronast grški kip visoke višine 192 cm, ki se nahaja na originalnem bronastem podstavku. Kip prikazuje športnika, ki ima popolne razsežnosti, s čiščenjem strigila. Danes je na svetu le osem podobnih kipov, Lošinj Apoksiomen pa je najbolj ohranjena. Po ocenah zgodovinarjev Apoxyomenos sega v drugo ali prvo stoletje pred novo dobo, poleg nekaterih manjkajočih delov pa je kip popolnoma ohranjen. Čeprav ni znano, kdo je izdelal kip, lepota in kakovost samega kipa kažejo, da je avtor tehnično visoko usposobljen.

Leta 1996 je kip odkril turist iz Belgije, blizu Vele Orjule. Skulptura je bila najdena 27. aprila 1999, pod morjem, na globini 40 metrov. Ker med obsežno iskanje podmorskega okolja, iskalci niso našli sledi brodolomnika, se domneva, da je bil kip vržen iz ladje med nevihto. Po šestletni restavraciji je bil kip prvotno razstavljen v Arheološkem muzeju v Zagrebu ob občasnih ogledih v Louvru v Parizu in v Firencah v Italiji, kjer ga je več kot 80.000 obiskovalcev videlo. Aprila 2016 je bil po zaključku obnove kvarnerske palače iz 19. stoletja odprt Muzej Apoksiomen v Malem Lošinju. Takoj po odprtju novega muzeja je bil kip v njej trajno premaknjen. Z vrsto sob, obiskovalci muzeja spoznajo zgodbo o kipu, od najdbe pod morjem do umestitve v muzej. Prvotna skulptura Apoksiomosa je izpostavljena v beli sobi.

Muzej je odprt od torka do nedelje od 9 do 17 (zadnji vpis na voljo na 16). Vstopnina za odrasle znaša od 50 do 75 HRK (7 do 10 EUR), odvisno od časa vašega obiska (med sezono ali zunaj sezone). Več informacij in informacije o cenah vozovnic najdete na uradni spletni strani muzeja. Če nameravate obiskati ta izjemen kip, lahko najdete namestitev v poceni sobah in apartmajih v Malem Lošinju.

Muzej Apoksiomen, Hrvaška
Muzej Apoksiomen, Hrvaška
Muzej Apoksiomen, Hrvaška
Narodni park Risnjak

Risnjak je planina v Gorskem Kotarju, za mnoge pa velja za eno najlepših gora na Hrvaškem. Ime Risnjak prihaja iz bobcatov, ki živijo v gozdovih Risnjak. Risnjak je leta 1953 postal narodni park, območje narodnega parka pa pokriva več kot 6350 ha, vključno z izvirom reke Kupe.

Najvišji vrhovi so Risnjak (1528 m) in Snježnik (1506 m), kjer uživate v lepem razgledu na Gorski kotar, Kvarner in Slovenske Alpe. Risnjak je postal narodni park zahvaljujoč debelim in neokrnjenim zelenim gozdovom. V nacionalnem parku je 14 različnih vrst gozdov (večina parkov je pokrita z gozdovi bukve in jelke, ki lahko rastejo več kot 40 metrov) in 30 različnih rastlinskih skupnosti, zato je približno 70% nacionalnega parka območje je zaščiteno. Območje parka poleg bobcatov naseljuje rjav medved, volk, divja mačka, gams in več kot 100 vrst ptic.

Čeprav ima Risnjak številne dostopne kraje za svoje obiskovalce, je eden izmed manj obiskanih hrvaških narodnih parkov. Najbolj znane atrakcije so lahko dostopne brez potrebe po dodatni ali posebni opremi. Edino, kar bi morali prinesti s seboj, je želja po uživanju v čudoviti naravi. Priporočamo obisk impresivnega izvira reke Kupe, ki ga je mogoče doseči s sprehajalno potjo iz Kuparja. Od leta 1963 je izvorno območje zavarovanega območja. Tudi v planinski dom Šlosserov dom poteka tudi nekaj gorskih poti. Poleg sprehajanja in pohoda na Risnjaku je možno tudi športni ribolov, vendar je potrebno dovoljenje za športni ribolov.

Narodni park Risnjak ponuja številne priložnosti za obiskovalce. Vstopnica za park znaša 45 HRK (6 EUR) za odraslo osebo in velja za dva dni. Za večje skupine je obisk mogoče organizirati s strokovnim vodičem. Če se odločite obiskati ta naravni biser, lahko najdete poceni nastanitev v apartmajih ali sobah v bližnjih Fužinah, Reki in okolici.

Narodni park Risnjak, Hrvaška
Narodni park Risnjak, Hrvaška
Narodni park Risnjak, Hrvaška
Rajska plaža- Rab

Otok Rab je v primerjavi z drugimi hrvaškimi otoki drugačen. Rab je najjužnejši otok kvarnerske skupine otokov, s pretežno sredozemsko vegetacijo in veliko sončnih dni. Vendar pa je razlog, da je otok Rab tako drugačen od drugih hrvaških otokov, število peščenih plaž. Skupaj ima Rab trideset peščenih plaž, zato ni presenetljivo, da so Rimljani dal Rabu epiteto Felix Arba (veseli Rab).

Razvoj turizma na otoku se je začel leta 1889 in se šteje za enega prvih turistov na Hrvaškem. Župan občine Rab je pripravil načrt za razvoj turizma v Rabu, kmalu zatem je otok Rab razglasil za zdravilišče (zaradi pozitivnega vpliva na bolezni srca in ožilja).

Čeprav je Rab zelo znan po svojih številnih čudovitih plažah, je najbolj priljubljena Paradise beach ("Rajska plaža"), ki se nahaja v Loparju. Zaradi česar je Paradise Beach idealna destinacija za številne obiskovalce, zlasti družine z majhnimi otroki, je idealna kombinacija puščavskega belega peska, plitvo in toplega morja, kristalno čistega morja in borovega gozda, ki ga obkrožajo. Plaža Paradise je oddaljena več kot dva kilometra in je središče številnih športnih in rekreativnih dejavnosti, poleg izjemno priljubljenih igrišč za odbojko na mivki lahko uživajo v številnih restavracijah in igriščih, vključno z igrišči za otroke. Poleg sončenja in plavanja lahko obiskovalci poskusijo s šotori ali parasailing, igrajo tenis, košarko ali nogomet, spustijo vodne tobogane ali uživajo v wellnessu, fitnesu ali drugi športni dejavnosti. Zaradi kakovosti morja, ohranjenega okolja in varnosti je bila plaža nagrajena z "modro zastavo". Poleg tega je ameriška televizija CNN vključila na 100 najboljših plažah na svetu.

Rab vam lahko ponudi več kot le plaže. Lahko uživate v izletih na okoliške otoke in otoke, od katerih je najbolj zanimiv Goli otok (tam je bil zapor). Obstajajo tudi številne manifestacije, kot so Rab fjera (Rabska fjera) in Rabske viteške igre (Rabske viteške igre) ter nočno življenje v številnih barih in nočnih klubih.

Vabimo vas, da obiščete ta del raja, kjer lahko najdete vse, kar potrebujete za idealen dopust in pobeg iz stresnega vsakdana. Nastanitev v zasebnih apartmajih je na voljo v Loparju ali v mestu Rabu.

Rajska plaža- Rab, Hrvaška
Rajska plaža- Rab, Hrvaška
Rajska plaža- Rab, Hrvaška
Trsatski grad - Rijeka

Trsatska trdnjava (Trsatska gradina) je trdnjava, ki se nahaja na zgodovinskem strateškem mestu, ki se vzpenja na 138 metrov visoki hribi nad Reko, s čudovitim razgledom na Reko in Kvarner. Čeprav današnja trdnjava privlači obiskovalce s svojo zgodovino in čudovitim pogledom na mesto, to še vedno ni bilo tako. Menijo, da je utrdba na mestu starodavne ilirske in rimske utrdbe. Od antičnih časov na istem mestu je imel Liburni stražnico za nadzor poti do morja. Kasneje je med rimsko vladavino utrdba služila kot utrdba za krepitev obrambnega sistema, ki se je začelo na Tarsatiki (današnji Stari grad Reka).

V tridesetem stoletju je hrvaško-madžarski kralj Andrija II dal Trsatu v okviru Vinodolske županije k Krkinim princem (družina Frankopan). Po poroki Katarine Frankopan za Nikole Zrinskega je bila utrdba v lasti družine Zrinski. V naslednjih desetletjih je trdnjava spremenila več lastnikov in po odpravi nevarnosti Turkov je postala Trsat v lasti kapitanov iz Reke. Kapitani niso skrbeli za trdnjavo, do začetka 19. stoletja pa je trdnjava postala zarjavela.

V začetku 19. stoletja je občina Bakar kupila trdnjavo v neprivlačnem stanju in jo kmalu prodala avstrijskemu poveljniku Lavalu Nugentu. Poveljnik se je začel s celovito prenovo utrdbe, preoblikoval v razkošno rezidenco s stilsko pohištvo, galerijo slik in dragocenimi deli priznanih umetnikov, med katerimi je bilo nekaj umetniških del slavnega umetnika Andrije Medulić. Po smrti grofa Nugenta leta 1862 so bili njegovi smrtni ostanki postavljeni v grobnico (mavzolej) na Trsatu - "Mir junaka" (Mir junaka).

Vsako julijo in avgustom na Trsatu organiziramo kulturno prireditev »Poletje v Gradini« (»Ljeto na gradini«). V času festivala nastopajo številni scenski izvajalci, igralci, pevci in različni konceptualni umetniki. Ta lepa trdnjava je vsekakor vredna obiska, po sprehodu po starih stenah pa lahko večerjo v restavraciji, ki se nahaja znotraj trdnjave.

Trsatska trdnjava je idealna destinacija za ljubitelje kulture s čudovitim pogledom na reko in kvarnersko regijo. Če se želite sprostiti v severnem delu Jadranskega morja, lahko najdete v zasebnih apartmajih in sobah v Reki in bližnji Opatiji.

Trsatski grad - Rijeka, Hrvaška
Trsatski grad - Rijeka, Hrvaška
Trsatski grad - Rijeka, Hrvaška
Lubenice - otok Cres

Lubenice je majhna vasica na zahodni strani otoka Cresa. Med zgodovino je imel Lubenice pomemben geostrateški položaj, saj se nahaja v središču Kvarnerskega zaliva. Vas dvigne 378 metrov visoki pečini. Po popisu iz leta 2001 je samo 24 prebivalcev stalno živelo v Lubenicah, vendar je zaradi ugodnega položaja naselje živelo več kot 4.000 let. To dokazujejo grobnice železne in bronaste dobe ter številni starinski materiali, kot so amfora, denar, nakit in podobne dragocenosti.

V vasi je srednjeveška utrdba, deli srednjeveškega obzidja in srednjeveška vrata mesta. Čeprav je Lubenice zelo majhna vasica ima več cerkva, od katerih je največja župnijska cerkev Blažene Device Marije z prepoznavnim zvonikom iz 18. stoletja. Tudi cerkev sv. Domenice, gotska cerkev sv. Antona Pustenjaka in kapela sv. Jakoba. V Lubenice so le štirideset hiš in so bili urejeni v baročnem slogu.

Poleti vas postane osrednja točka na otoku Cresu, ko se na trgu pred cerkvijo Blažene Device Marije tradicionalno tradicionalno glasbeni festival "Lubeničke večeri" tradicionalno organizira, na katerem številni domači in tuji avtorji.

Za tiste, ki želijo uživati v morju, štirideset minut (hoje) pod Lubenice leži plaža Sv. Ivan, ki so jo številne potovalne revije razglasile za eno najlepših plaž na svetu.

Legenda o imenu vasi pravi, da je nekoč živel kralj, ki je imel hčerko Ljubico. Slab mladenič, ki je živel na griču (na istem kraju, kjer se danes nahaja vasica) se je zaljubil v Ljubico. Ker je bil kralj globoko nezadovoljen s svojo hčerko, ki jo je izbrala, je izhajal iz hiše Osor. Na hribu, imenovani po njej, so se naselili - Ljubenica. Kasneje se je med italijansko vlado ime spremenilo v Lubenice.

Lubenice na otoku Cresu je idealna destinacija za vse obiskovalce ne glede na starost. Če se odločite obiskati čudovit otok Cres in čarobno Lubenice, lahko najdete namestitev v apartmajih, sobah ali počitniških hišah v mestu Cres.

Lubenice - otok Cres, Hrvaška
Lubenice - otok Cres, Hrvaška
Lubenice - otok Cres, Hrvaška

Kvarner regija - Podnebje in vremenska napoved

Kvarner regija Vremenska napoved

Kvarner in Gorski kotar sta edinstvena območja na Hrvaškem, kjer se na majhnem geografskem območju mešajo več različnih podnebij. Kvarner, tj. Obala in Kvarnerski otoki, imajo značilno mediteransko klimo s suhimi, sončnimi in vročimi poletji, blagimi in deževnimi zimi. Posebno blago podnebje je na Kvarnerskih otokih, kot je Lošinj, ki je zaradi ugodnega podnebja in obilja dišečih sredozemskih rastlin razvil zdravstveni turizem.

V Gorskem kotarju prevladuje zmerno kontinentalno podnebje na nižjih območjih, nad snežnim gozdom in gorskim podnebjem pa nad 1200 m nadmorske višine. Za to podnebje je značilna kratka in sveža poletja ter dolge in ostre zime z veliko snega. Zaradi bližine Jadranskega morja in visokogorja je za ta del Hrvaške značilno veliko padavin, zlasti snega. Poleti je to priljubljena destinacija za številne turiste, ki iščejo osvežilne pijače, ki jih zagotavljajo visoke gore in gosti iglavci. Pogosto je, da gostje preživijo počitnice v Fužinah, Delnicah ali Lokvah in čez dan spustijo na plažah Crikvenice ali Novi Vinodolski, kar je edinstven primer na Jadranu. Obstaja pomemben vpliv vetrov, zlasti jugo, bura in maestral, ki so najpomembnejši ne le v tej regiji, ampak tudi na celotnem Jadranu.

Spodaj je povprečna najvišja in najmanjša dnevna temperatura zraka in temperatura morja na Reki, ki najbolje odraža prijetno sredozemsko podnebje.

Povprečna temperatura zraka - Kvarner regija
Povprečna temperatura morja - Kvarner regija
Zadnja dodana namestitev v regiji Kvarner regija
Apartma Mirjana
Apartma Zana

od 150 €

Apartmaji House Ribaric

od 43 €

Apartmaji Olive house