Apartmaji in zasebne nastanitve Bilje

Bilje (madžarsko Bellye) je majhen kraj in sedež občine v Baranji, le 5 km od mesta Osijek. Nahaja se v zgodovinski regiji Baranja, ki jo omejujeta dve reki, Donavo in Dravo. V celotni občini živi nekaj več kot 5000 prebivalcev v 8 naseljih: Bilje, Kopačevo, Kozjak, Lug, Podunavlje, Tikveš, Vardarac, Zlatna Greda. Večina prebivalstva se ukvarja s kmetijstvom, vendar se zaradi naravnih in kulturnih znamenitosti vse bolj zateka k turizmu in...

Razvrsti po:

Sobe Corina

Bilje

Od morja > 50 km
Kapaciteta 9 oseb

od 35 €

Sobe Corina ( Bilje)

Nahaja se v občini Bilje, 5 km od Osijeka in 3 km od Nacionalnega parka Kopački rit. Gostom je na voljo vrt, brezplačen brezžični internet in parkirišče. Apartma in sobe imajo ločene vhode. Sobe so udobne in imajo klimatsko napravo, BREZPLAČNI WI-FI, LCD SAT TV, pisalno mizo, hladilnik, kopalnico s prho in toaletnim priborom. Apartma je prostoren in udoben, ima brezplačen dostop do interneta in brezplačno parkirišče. Apartma ima popolnoma opremljeno kuhinjo, klimatsko napravo in LCD SAT TV. Apartma se nahaja v pritličju. V prvem nadstropju sta dve sobi z lastno kopalnico. Najbližja trgovina se nahaja 200 metrov od apartmaja Corina. Namestitev do 9 oseb. V naši namestitvi vam bomo poskušali dati občutek topline lastnega doma v okolju miru, zelenja v bližini naravnega parka Kopački Rit. V naši namestitvi lahko uživate v blagodatih narave in se prebujate ob vonju svežega cvetja in žvrgolenju ptic. Veselimo se, da bo vaše bivanje pri nas čim prijetnejše.

Kategorizacija Kategorizacija - Sobe Corina

Od morja > 50 km
Kapaciteta 9 oseb

Cena od 35 €

Turistični vodnik - Bilje

Bilje  - Grb Bilje (madžarsko Bellye) je majhen kraj in sedež občine v Baranji, le 5 km od mesta Osijek. Nahaja se v zgodovinski regiji Baranja, ki jo omejujeta dve reki, Donavo in Dravo. V celotni občini živi nekaj več kot 5000 prebivalcev v 8 naseljih: Bilje, Kopačevo, Kozjak, Lug, Podunavlje, Tikveš, Vardarac, Zlatna Greda. Večina prebivalstva se ukvarja s kmetijstvom, vendar se zaradi naravnih in kulturnih znamenitosti vse bolj zateka k turizmu in ponuja namestitev v svojih gospodinjstvih, kjer lahko doživite bogato kulturo tega območja in poskusite lokalne specialitete, kot so ribji paprikaš, kulen in številne druge. drugi. Najbolj zanimive znamenitosti so zagotovo naravni park Kopački rit, grad Evgena Savojskega in grajski kompleks Tikveš. Kopački rit je najstarejši naravni park na Hrvaškem, ustanovljen leta 1976. Je ena največjih rečno-mokrišnih nižin v Evropi in najpomembnejši ornitološki rezervat na Hrvaškem. Nastane zaradi poplavljanja rek Drave in Donave spomladi zaradi taljenja snega iz Alp. Park je v manjšem delu mogoče obiskati peš po učni poti, priporočamo pa ogled s čolnom za doživetje prave divjine in opazovanje številnih rastlinskih in živalskih vrst. Lovski grad Evgena Savojskega je v 18. stoletju zgradil avstrijski vojskovodja Karl Eugen Croyski, znan kot princ Eugene Savojski. Grad je zgrajen v baročnem slogu in čeprav čaka na obnovo in boljše dni, ga je zaradi svoje lepote vseeno vreden ogleda. Grad Tikveš je bil zgrajen v duhu romantičnega historizma v drugi polovici 19. stoletja in je bil lovsko središče plemiških družin, pozneje Josipa Broza - Tita. Danes je žal v slabem stanju in čaka na obnovo, a je vreden ogleda, saj ga obdaja čudovit gozdni park tik ob Kopačkem ritu. Celotno to območje ima izjemno bogato gastronomsko in naravno dediščino ter kulturno-zgodovinsko dediščino. Tukaj potekajo številne prireditve, kot so Mednarodna etno srečanja v Biljah, Ribiški dnevi v Kopačevem, Paprika Fest v Lugu in mnogi drugi. Baranjo in Bilje je vredno obiskati, saj lahko tukaj doživite edinstveno kombinacijo človeka in narave, tradicije in sodobnosti ter vse bolj iskanega podeželskega in kmetijskega turizma.

Bilje Vremenska napoved