Apartmaji in zasebne nastanitve Susak

Susak je edinstveno peščena otok v okrožju Primorje-Gorski Kotar na Hrvaškem. To se nahaja v Kvarnerskem zalivu približno 8 kilometrov južno-zahodno od otoka Lošinja in ima okoli 150 stalnih prebivalcev. Geologija se razlikuje od drugih hrvaških otokov in je edinstvena, saj je predvsem narejena iz finega rumenkastega peska iz na apnenčasti skali. Susak je bil prvič omenjen v 9. stoletju z imenom Sansegus, vendar pa je bil naseljen že pred...

Razvrsti po:

Apartmaji Matijašec

Susak

Od morja 300 m
Kapaciteta 13 oseb

od 55 €

Apartmaji Matijašec ( Susak)

Na otoku Susak oddajamo tri apartmaje za 2, 3 ali 4 osebe. Apartmaji imajo klimatsko napravo, kuhinjo, kopalnico, televizijo in telefon. Imajo med 22 in 25 m2 in imajo eno sobo in majhno teraso. Od centra mesta in morja je 300 metrov. Če ste potapljač, lahko izpolnite potapljanja valj. Obiščite našo spletno stran, kjer si lahko ogledate predstavitveni video.

Kategorizacija Kategorizacija - Apartmaji Matijašec

Od morja 300 m
Kapaciteta 13 oseb

Cena od 55 €

Turistični vodnik - Susak

Susak  - Grb Susak je edinstveno peščena otok v okrožju Primorje-Gorski Kotar na Hrvaškem. To se nahaja v Kvarnerskem zalivu približno 8 kilometrov južno-zahodno od otoka Lošinja in ima okoli 150 stalnih prebivalcev. Geologija se razlikuje od drugih hrvaških otokov in je edinstvena, saj je predvsem narejena iz finega rumenkastega peska iz na apnenčasti skali. Susak je bil prvič omenjen v 9. stoletju z imenom Sansegus, vendar pa je bil naseljen že pred našim štetjem, ko so tu živeli Iliri in po njih Rimljani. Obstaja ostanki rimskega obrambnega stolpa na najvišji vrh otoka. V 10. stoletju na otoku Susak prišli benediktinci, ki so zgradili samostan, tukaj, ki je bil v uporabi do 18. stoletja. Susak dosegla gospodarsko vrhunec ob koncu 2. svetovne vojne, ko sem živel skoraj 2000 ljudi. V tem času je delal veliko vinotoča in ribji predelovalni obrat. V šestdesetih letih je prišlo do nenadnega izseljevanje v ZDA zaradi političnih in gospodarskih razlogov in zapiranje tovarn, tako da je otok počasi nazaduje. Danes je trend se počasi obrača zaradi turizma in številne obiskovalce in turiste, tako da je otok ponovno razvija in napreduje. Nastanitev v Susak je na voljo izključno v zasebnih družinskih hiš, v apartmajih, sobah in počitniške hiše. Na otoku sta dve čudovite peščene plaže in v Spjaži je zaliv možno najeti različne plaže rekvizitov, in je primerna za odbojko na mivki in vodnih športih. Otok ima samo 4 km2, tako da je najbolje, da se razišče peš ali s kolesom, in poleg teh dveh peščenih plaž, otok je več manjših zalivov s kamnitimi plažami. V vasi je več barov, gostiln in restavracij, kjer boste lahko poskusili nekaj lokalnih specialitet in odličnih lokalnih vin. Otok je povezan z dnevno trajektno linijo z Malega Lošinja, ki ga je katamaran z Reke, tako da je zelo dostopna. Vabimo vas, da obiščete otok Susak, to edinstveno peščena otok na celotnem Jadranskem morju in preživite svoj dopust v miru, mirno in udobno otoku podnebje. Iskanje zasebne nastanitve v Susak. Apartmaji, sobe in počitniške hiše za najem na otoku Susku. Dobrodošli na otok Susak!

Susak Vremenska napoved