Robinsonov odmor na Hrvaškem na otokih Drvenik Veli in Drvenik Mali

Robinsonov odmor na Hrvaškem na otokih Drvenik Veli in Drvenik Mali

Število gostov na jadranski obali v zadnjem obdobju nenehno narašča. Iskanje razpoložljivega mesta na eni izmed priljubljenih plaž v sezoni zagotovo ni enostavna naloga. Če dodam še dodatno merilo, da gre za miren in skrit kotiček na plaži, pogosto postane nemogoče.

Jaz bi si drznil reči, da imamo vedno več nas, čigar čisto morje ni dovolj za počitnice. Utrujeni od živahnega tempa in stresnega vsakdanjega življenja, želimo počitnice v mirni naravni oazi. Obstaja veliko takih krajev na Hrvaškem! Na srečo jih ne pozna veliko ljudi ...

Drvenik Veli

 

Nasproti Trogirja sta otoki Drvenik Mali in Drvenik Veli. Takoj, ko pridete na otok Drvenik Veli, tj. Drvenik Veliki, vas na istem otoku, ki je končna destinacija Jadrolinijega trajekta (izhodišče je Seget Donji ali Trogir), začutite čar tipičnega otoško življenje. Kratek hrup in množica, ki jih povzroči prihod trajekta, bodo utišani z odhodom trajekta. Trgovina, nekaj gostiln in cerkev je središče otoka. Če greste nekoliko nad nekaj hiš v vasi, se zavedate, da vas obkrožajo samo zelenja in morja. Vse to se bo počutilo, kot da ste edini na svetu.

Drvenik Veli

 

Otok leži nekaj oddaljenih zalivov, zaliv Grabula (zahodno od vasi Drvenik Veli), Mala Luka (zahodni del otoka), Pernatica (južni del), Solinska (južni del) in Krknjaši (vzhodni del otoka) ). Naš cilj je bil vzhodni del otoka, naselje Krknjaši. Odločili smo se sprehajati 4 km od enega do drugega dela otoka. Kolo bi bilo tudi dobra rešitev (vendar samo za tiste, ki so pripravljeni voziti navkreber na makadamski cesti). Padec proti vzhodni strani otoka vas bo pritegnil kristalno modri zaliv, obdan z dvema otočkama, zaliv Krknjaši, znanega kot modra laguna. Morje je tako kristalno čisto, da boste zagotovo videli morske ježke, ki jih privlači čisto in čisto morje. Zaliv je idealen za mornarje, ki so najpogostejši gostje tega zaliva. Obkrožajo ga dva otoka, Krknjaš Veli in Krknjaš Mali, ki so zaradi svojega borovega gozda idealno mesto za kampiranje.

Drvenik Veli

 

V bližini otoka Drvenik Veli se nahaja še en naseljen otok, Drvenik Mali. Borak pristanišče je ena od postajališča istega Jadrolinijskega trajekta, ki se odpravi proti Drveniku Veli. Borak je glavno otoško pristanišče in središče vseh družbenih in gospodarskih dejavnosti na tem otoku. Na otoku je tudi cesta v dolžini nekaj sto metrov proti jugu otoka, tj. Proti zalivu Vela Rina. Obstaja lepa peščena plaža in samo ena restavracija.

Tako kot otok Drvenik Veli vas bo Drvenik Mali očaral tudi s svojo nedotaknjeno naravo. Otok je bogat z oljčnimi nasadi in vrhunskimi rogljički.

Drvenik Veli

 

Obe otoki, Drvenik Veli in Drvenik Mali vam bodo omogočili počitnice Robinsona, pa tudi pobeg iz prenatrpanih hrupnih plaž. V primeru, da niste za Robinsonov dopust v dobesednem pomenu besede, kar pomeni, da želite uživati ​​v miru, naravi in ​​morju, ampak tudi namestitev v udobnem apartmaju, sobi ali počitniškem domu, se obrnite neposredno na lastnike zasebne namestitve. Zasebna namestitev v Drveniku Veli in Drveniku Mali je edina možnost, če želite preživeti nepozabne počitnice na teh nekoliko pozabljenih, a verodostojnih in lepih otokih.

Drvenik Veli

 

Oznake: Robinsonov dopust, Drvenik Veli, Drvenik Mali

Radi bi slišali vaše komentarje, zgodbe in izkušnje na Hrvaškem v komentarjih spodaj


Izbrana ponudba apartmajev in zasebne namestitve na Hrvaškem