Apartmaji in zasebne nastanitve Grožnjan

Grožnjan (Grisignana) je slikovito majhno naselje v grofiji Istri na Hrvaškem. To se nahaja nad Mirnsko dolino, na vrhu 228 metrov visokega hriba, le petnajst kilometrov od morja. Prvič se omenja v 12. stoletju, ko je pripadal oglejskemu patriarhu, kasneje pa v Benetke, na podlagi katerih je bil do poznega 18. stoletja. Hitra gospodarska rast Grožnjan doživela v 19. in začetku 20. stoletja pod avstrijsko oblastjo, ko je bila zgrajena železnica,...

Razvrsti po:

Sobe Ivana

Grožnjan

Od morja 10 km
Kapaciteta 6 oseb

od 50 €

Sobe Ivana ( Grožnjan)

Dobrodošli! 2 lepe sobe v stanovanjski hiši v centru mesta, v bližini njenega restavracije, galerije, muzej, pošta, trgovina z živili. Bogato kulturno življenje skozi vse leto - http://www.groznjan-grisignana.hr/ Veselimo se srečanja z vami!

Kategorizacija Kategorizacija - Sobe Ivana

Od morja 10 km
Kapaciteta 6 oseb

Cena od 50 €

Turistični vodnik - Grožnjan

Grožnjan  - Grb Grožnjan (Grisignana) je slikovito majhno naselje v grofiji Istri na Hrvaškem. To se nahaja nad Mirnsko dolino, na vrhu 228 metrov visokega hriba, le petnajst kilometrov od morja. Prvič se omenja v 12. stoletju, ko je pripadal oglejskemu patriarhu, kasneje pa v Benetke, na podlagi katerih je bil do poznega 18. stoletja. Hitra gospodarska rast Grožnjan doživela v 19. in začetku 20. stoletja pod avstrijsko oblastjo, ko je bila zgrajena železnica, ki je povezovala Poreč s Trstom, kar je prispevalo k razvoju trgovine s kmetijskimi proizvodi. Danes, na žalost ni več železniških in prebivalci Grožnjan so kmetje in delo v turizmu in ponujajo nastanitvene storitve v apartmajih, sobah in počitniških domovih v okviru svojih zasebnih družinskih hiš. Znano je kot mesto umetnikov, saj ima kar dvajset galerij in umetniških ateljejev, in poleti poteka mednarodni filmski šoli. Julija je potekala jazz festival, v septembru festival Ex tempore, ki problemov številne umetnike in celo mesto postane ena velika razstava. V Grožnjanu obstaja več podeželskih gospodinjstev, kjer si lahko ogledate tradicionalni način življenja starih Istranov, ampak tudi poskusili številne istrske specialitete in odlično domače vino. Vsi ljubitelji aktivnih počitnic in narave bodo uživali dobro opremljene, kolesarske in pohodniške poti, ki vodijo skozi vrtinec vinogradi, travniki in gozdovi. Obiščite Grožnjan, mesto umetnikov in umetnosti, in preživite počitnice v zelo drugačnem okolju. Iskanje zasebne nastanitve v Grožnjanu in okolici. Apartmaji, sobe in počitniške hiše v Grožnjanu in okoliških cenejši do 40% brez stroškov dragih agencijah. Dobrodošli v Grožnjan!

Grožnjan Vremenska napoved