Apartmaji in zasebne nastanitve Hvar - Vrboska

Vrboska je najmanjše mesto na otoku Hvar, v občini Hvaru v Dalmaciji, Hrvaška. To se nahaja v globokem ozkem zalivu na severni obali otoka, obdan z borovci, vinogradi in nasadi oljk. Vrboska živi le 526 prebivalcev. Ustanovljena je bila v 15. stoletju kot ribiškega pristanišča, in z razvojem ribištva in trgovine, zato je tudi vedno večja blaginjo celotne okolice. V začetku 20. stoletja je imela Vrboska sardele tovarne, lesene ladje, hotele,...

Razvrsti po:

Apartmaji Villa Pinus

Hvar - Vrboska

Od morja 150 m
Kapaciteta 8 oseb

od 45 €

Apartmaji Villa Pinus ( Hvar - Vrboska)

Villa Pinus se nahaja v majhni ribiški vasici Vrboska na otoku Hvaru. Čarobna vasica je obdana z lepimi vinogradi, oljčnimi nasadi in polji sivke. Ponujamo sodobne, na novo prenovljene apartmaje in studio apartmaje za najem, vse s klimatsko napravo, za dve, tri ali štiri osebe. Vsaka ima majhno kuhinjo, balkon, kopalnico in brezplačen WiFi. Vrboska na otoku Hvaru je bogata s kamnitimi in peščenimi plažami, med katerimi lahko najdete mir, zasebnost in popolno mir. Vrboska je znana po renesančni dalmatinski arhitekturi, štirih zgodovinskih cerkvah in njihovem lokalnem zboru. Različne trgovine in restavracije, ki strežejo okusne dalmatinske jedi, so od Ville Pinus oddaljene le 150-300 metrov. V bližini je tudi dobro opremljen mali park za otroke, kolesarske in pohodniške poti ob obali.

Kategorizacija Kategorizacija - Apartmaji Villa Pinus

Od morja 150 m
Kapaciteta 8 oseb

Cena od 45 €

Turistični vodnik - Hvar - Vrboska

Hvar - Vrboska  - Grb Vrboska je najmanjše mesto na otoku Hvar, v občini Hvaru v Dalmaciji, Hrvaška. To se nahaja v globokem ozkem zalivu na severni obali otoka, obdan z borovci, vinogradi in nasadi oljk. Vrboska živi le 526 prebivalcev. Ustanovljena je bila v 15. stoletju kot ribiškega pristanišča, in z razvojem ribištva in trgovine, zato je tudi vedno večja blaginjo celotne okolice. V začetku 20. stoletja je imela Vrboska sardele tovarne, lesene ladje, hotele, ribolov poklicno združenje in redne linije do Splita in sosednji otok Brač. Danes Vrboska je znana turistična destinacija s priljubljeno marine za jadralce in mornarjev, ki je odprt vse leto in ponujajo različne in kakovostno namestitev v družinskih hišah starega mesta zgrajena v renesančnem, gotike in baroka. Najbolj pomemben objekt stavbne dediščine otoka je cerkev (trdnjava) Marije, zgrajena kot zatočišče za svoje prebivalce v času turških vpadov v 16. stoletju. Vrboska se pogosto omenja kot Male Benetke zaradi njenih številnih manjših mostov. Zdrava hrana iz okoliških polj in sveže ulovljene ribe z domačim olivnim oljem in mediteranskimi začimbami in kozarec enega od znanih vin Hvar so edinstveno gurmansko doživetje. Z odlično gurmansko doživetje v Vrboska gostje lahko uživali v lepih peščenih in prodnatih plažah, čistem zraku, kristalno modro morje in neokrnjeno naravo. V bližini je majhen otok Zečevo, raj za nudiste. V bližini plaže, so apartmaji, družinski hoteli, restavracije, kampi s trgovinami in bari. Apartmaji, sobe in počitniške hiše v Vrboski na otoku Hvaru. Poišči zasebno namestitev po najnižji ceni in se sprostite v tem majhnem sredozemskem raj! Dobrodošli na Vrboska na Hvaru!

Hvar - Vrboska Vremenska napoved