Apartmaji in zasebne nastanitve Imotski

Imotski je majhno in pitoresko mesto v Splitsko-dalmatinskoj županiji. Nahaja se v dalmatinskem zaledju za planino Biokovo ob meji z Bosno in Hercegovino. V Imotskem živi približno 10.000 ljudi, ki se ukvarjajo predvsem z gojenjem kivija, oljk, vinogradov, fig in pridelka pršuta. Nahaja se na nadmorski višini 260 metrov, kjer se nahaja Imotsko polje do 440 metrov, kjer se nahaja mesto Imotski. Ima zelo prijetno sredozemsko podnebje zaradi bližine...

Razvrsti po:

Apartmaji Modro jezero

Imotski

Od morja 10 km
Kapaciteta 4 oseb

od 25 €

Apartmaji Modro jezero ( Imotski)

Apartma se nahaja v centru Imotskega. Oddaljenost od morja je le 20 min vožnje z avtomobilom. V bližini je čudovito Modro jezero, kjer je mogoče plavati in osvežiti.

Kategorizacija Kategorizacija - Apartmaji Modro jezero

Od morja 10 km
Kapaciteta 4 oseb

Cena od 25 €

Turistični vodnik - Imotski

Imotski  - Grb Imotski je majhno in pitoresko mesto v Splitsko-dalmatinskoj županiji. Nahaja se v dalmatinskem zaledju za planino Biokovo ob meji z Bosno in Hercegovino. V Imotskem živi približno 10.000 ljudi, ki se ukvarjajo predvsem z gojenjem kivija, oljk, vinogradov, fig in pridelka pršuta. Nahaja se na nadmorski višini 260 metrov, kjer se nahaja Imotsko polje do 440 metrov, kjer se nahaja mesto Imotski. Ima zelo prijetno sredozemsko podnebje zaradi bližine Jadranskega morja in Makarske rivijere, ki je lahko dostopna zaradi predora skozi planino Biokovo. V neposredni bližini Imotskega so dva bisera narave Crveno in Modro jezero. Modro jezero je kot nalašč za kopanje, vendar je včasih v zelo vročih poletih znano, da je popolnoma suha. Nad jezero leži trdnjava Topana 10. stoletja, ki ponuja čudovit razgled na celotno območje Imotskega. Crveno jezero se imenuje po rdeči barvi kamnin, ki ga obkrožajo. To je specifično jezero, saj je najmanjša globina 233 metrov in na visoki gladini nad 300 metrov, zaradi česar je ena od najglobljih kraških jezer na svetu. Središče Imotskega je polno kamnitih hiš, ulic in stopnic, ki povezujejo stare in nove kraje mesta. V zadnjem času je bil turizem razvit zaradi bližine znamenite Makarske in Omiške riviere. Počasi lokalni prebivalci ponujajo apartmaje, sobe in stare tradicionalne kamnite hiše za počitnice z bazenom. Če želite preživeti počitnice v miru in tišini ter obkrožen z veličastno naravo, je Imotski pravi kraj za vas. Obrnite se neposredno na lastnike privatnih namestitev in preživite nepozabne počitnice v mističnem in slikovitem zaledju Dalmacije. Dobrodošli v Imotski!

Imotski Vremenska napoved