Apartmaji in zasebne nastanitve Kanfanar

Kanfanar (Canfanaro) je majhna vasica in sedež občine na zahodnem delu istrskega polotoka. Kanfanar se prvič omenja v 11. stoletju, občinsko središče pa je postal šele v začetku 18. stoletja, potem ko je bila celotna zgodovina pod upravo srednjeveškega mesta Dvigrad. Kanfanar je ob koncu 19. stoletja doživel razcvet z izgradnjo železnice do Pulja in odcepa proti Rovinju ter postal pomembno prometno vozlišče. Zaradi odličnih cestnih in...

Izbrani apartmaji in zasebne nastanitve Kanfanar

Razvrsti po:

Počitniški dom Levlante

Kanfanar

Od morja 15 km
Kapaciteta 11 oseb

od 450 €

Last minute ponudba
Komentarji: 3 - Ocena 5/5

Počitniški dom Villa Baraka

Kanfanar

Od morja 15 km
Kapaciteta 8 oseb

od 200 €

Počitniški dom Levlante ( Kanfanar)

Leto izgradnje 2023. Samostojna vila z bazenom (60m²). Zunanja kuhinja s kaminom. Savna jacuzzi. Mirna lokacija. Zelo lep sončni zahod. Varščina znaša 500 evrov. Vse je vključeno v ceno, brez dodatnih stroškov. Izven glavne sezone je možna rezervacija tudi med tednom. Za dodatna vprašanja sem vam z veseljem na voljo.

Kategorizacija Kategorizacija - Počitniški dom Levlante

Od morja 15 km
Kapaciteta 11 oseb

Cena od 450 €

Last minute ponudba
Komentarji: 3 - 5/5
Počitniški dom Villa Baraka ( Kanfanar)

Očarljiva vila Baraka je idealna za sproščujoče počitnice z vso družino. Vila lahko sprejme do osem oseb. Posest je v celoti ograjena in ponuja zasebni bazen, ki vas vabi, da se ohladite v vročih poletnih dneh, ter ležalnike, kjer se lahko sprostite. Na voljo sta žar in zunanja jedilna miza. Na voljo je zasebno parkirišče za do 4 avtomobile. Vila dovoljuje hišne ljubljenčke. Notranjost vile je opremljena s stilom in lepimi detajli. Pritličje je sestavljeno iz dnevne sobe, kuhinje in jedilnice ter spalnice in kopalnice. V prvem nadstropju sta dve udobnejši spalnici in dve kopalnici. Vila je v celoti klimatizirana in ima dostop do interneta. Vila Baraka je odlična izbira za pobeg od vsakdanjega življenja.

Kategorizacija Kategorizacija - Počitniški dom Villa Baraka

Od morja 15 km
Kapaciteta 8 oseb

Cena od 200 €

Turistični vodnik - Kanfanar

Kanfanar  - Grb Kanfanar (Canfanaro) je majhna vasica in sedež občine na zahodnem delu istrskega polotoka. Kanfanar se prvič omenja v 11. stoletju, občinsko središče pa je postal šele v začetku 18. stoletja, potem ko je bila celotna zgodovina pod upravo srednjeveškega mesta Dvigrad. Kanfanar je ob koncu 19. stoletja doživel razcvet z izgradnjo železnice do Pulja in odcepa proti Rovinju ter postal pomembno prometno vozlišče. Zaradi odličnih cestnih in železniških povezav ter bližine glavnega križišča Istrskega ipsilona lahko iz Kanfanara brez težav raziščete celoten istrski polotok. Kanfanar sestavlja 22 naselij in tukaj živi skupaj okoli 1500 prebivalcev. Mesto Rovinj, torej obala, je oddaljeno 18 kilometrov, Jadransko morje oziroma Limski zaliv pa le 10 kilometrov. Kanfanar je znan kot občina istrskega vola in fužov. Istrski vol je eden od simbolov celotne Istre, saj je bil v preteklosti izjemno pomemben za istrskega kmeta, v Kanfanarju pa se ta tradicija še vedno ohranja. Fuži so kraljica istrskih testenin in imajo dolgo tradicijo ter so nepogrešljiva sestavina številnih istrskih jedi in specialitet. Med turističnimi znamenitostmi lahko izpostavimo srednjeveško mesto Dvigrad, pomembno pokrajino in poseben rezervat Limski zaliv, arheološki najdišči Kašteljir in Maklavun ter župnijsko cerkev sv. Silvestra v središču Kanfanara. Celotno območje Kanfanara z okolico je polno številnih kolesarskih in pohodniških poti. Prenočišče v Kanfanarju najdete v zasebnih namestitvah; apartmaji, sobe in počitniške hiše. Na tem območju so zelo priljubljene počitniške hiše z bazeni, ki vam omogočajo brezskrbne počitnice stran od turistične gneče, hrupa in smoga. Podnebje je zelo prijetno in blago sredozemsko z 2300 sončnimi urami na leto. Obiščite območje Kanfanar in uživajte v zeleni notranjosti Istre!

Kanfanar Vremenska napoved