Apartmaji in zasebne nastanitve Barban

Barban je slikovito majhno srednjeveško naselje v grofiji Istri na Hrvaškem. Nahaja se na vzhodni obali nad Rasa dolini reke, in se nahaja 27 km od Pule in 9 km od Labina. Barban je središče občine, ki ima dostop do Raše Bay, in pokriva površino 100 km2 in celotno občino ima 2.715 prebivalcev. Celotna občina je sestavljena iz 73 vasi in zaselkov. Prvič je bil omenjen v 8. stoletju, ko je papež Gregor III se nanaša na samostanu Marije iz...

Razvrsti po:

Apartma Petar

Barban

Od morja 7 km
Kapaciteta 6 oseb

od 65 €

Apartma Petar ( Barban)

Apartma Petar se nahaja v vasi Glavani, nekaj minut oddaljen od centra prelepega starega mesta Barban. Je idealen kraj za družinske počitnice ali počitnice s prijatelji. Zaradi dobre lege je lahko dostopen, obdan z zelenjem, ki ponuja mirno in prijetno vzdušje. Je dobro opremljena in nudi vse, kar potrebujete za udobje vašega dopusta. Sestavljen je iz treh spalnic, dveh kopalnic in dnevne sobe s kuhinjo in jedilnico. Ima eno pokrito in eno zunanjo teraso. Preživite prijetne ure za pripravo jedi na zunanjem žaru. Osvežite se v zunanjem bazenu, medtem ko lahko vaši otroci svoj prosti čas preživljajo ob igri na prostranem zelenju. Nedaleč od nastanitve je plaža, trgovine, restavracije, pošta in kavarne.

Kategorizacija Kategorizacija - Apartma Petar

Od morja 7 km
Kapaciteta 6 oseb

Cena od 65 €

Turistični vodnik - Barban

Barban  - Grb Barban je slikovito majhno srednjeveško naselje v grofiji Istri na Hrvaškem. Nahaja se na vzhodni obali nad Rasa dolini reke, in se nahaja 27 km od Pule in 9 km od Labina. Barban je središče občine, ki ima dostop do Raše Bay, in pokriva površino 100 km2 in celotno občino ima 2.715 prebivalcev. Celotna občina je sestavljena iz 73 vasi in zaselkov. Prvič je bil omenjen v 8. stoletju, ko je papež Gregor III se nanaša na samostanu Marije iz Barban. Med je bil srednji vek Barban fevdalna posest oglejski patriarhat, ki jih Gorizia-Pazin upravlja šteje. Po smrti zadnjega goriškega-Pazinu grof Albert IV. Barban padel pod oblast habsburške monarhije. V 16. stoletju pripadal Beneški republiki in slavni beneški družini Loredan. Na začetku 19. stoletja spet pripadal avstrijskega cesarstva in na koncu po drugi svetovni vojni, skupaj s celotno Istra pripadala Hrvaški. V Barban veliko zanimivih in zgodovinskih spomenikov, cerkva in glagolskih napisov. Odlikuje so 4 cerkve, ostanki mestnega obzidja, mestni stolp s širokimi zidovi, z mestno ložo in Loredan palači iz 17. stoletja. Dobro ohranjene stavbe iz baroka in gotike obdobja, freske, glagolskih napisov, cerkve, palače, mestno obzidje in viteška igra Race prstana, da Barban ugodna destinacija za tiste, ki zanimajo kulturne in zgodovinske dediščine. Šport in ljubitelji adrenalina v Barban in njegovi okolici lahko uživajo številne kolesarske steze, jahanje, jeep in quad avanturo in adrenalin park v Glavan. Lokalne dobrote lahko uživate v številnih restavracijah in konobah ter na lokalnih kmetij na tem območju. Obisk Barban, to malo slikovito srednjeveško mestece, ki izžareva čar, ki vas bo navdušilo s svojo lepoto, mir in neokrnjena narava. Apartmaji, sobe in počitniške hiše v Barban in območja okoliških cenejši do 40%, ne da bi visoke provizije agencije. Iskanje poceni zasebne nastanitve v Barban. Dobrodošli na Barban!

Barban Vremenska napoved