Apartmaji in zasebne nastanitve Klis

Klis je majhno mesto in občina v Splitsko-dalmatinski županiji. Leži med gore Mosor na vzhodu in Kozjak na zahodu. Od mesta Split je le nekaj več kot 5 kilometrov stran. Na vrhu hriba je dobro znana srednjeveška utrdba, ki je tudi simbol mesta. Mesto Klis je bilo poimenovano po strmih in visokih skalah, kjer je bila utrjena utrdba. Zaradi svojega vidnega položaja in povezave med Splitom in dalmatinskim zaledjem je Klis že dolgo strateško pomemben...

Razvrsti po:

Počitniški dom Baćo

Klis

Od morja 25 km
Kapaciteta 8 oseb

od 50 €

Počitniški dom Baćo ( Klis)

Počitniški dom "Baćo" se nahaja 25 km od Splita in 15-80 km od Nacionalnega parka "Krka", Rdečega jezera, Modrega jezera, reke Cetine, jame Vranjača itd. Plaže so približno 30 min vožnje. Makarska riviera je oddaljena približno 1 uro vožnje. Lokacija je zelo miren kraj, kot nalašč za sprostitev in počitek. Vključena je zunanja kuhinja s peko in zunanji žar, igrišče za balinanje, trampolin in otroško igrišče z majhnim bazenom. Parkirišče je za več avtomobilov na dvorišču.

Kategorizacija Kategorizacija - Počitniški dom Baćo

Od morja 25 km
Kapaciteta 8 oseb

Cena od 50 €

Turistični vodnik - Klis

Klis  - Grb Klis je majhno mesto in občina v Splitsko-dalmatinski županiji. Leži med gore Mosor na vzhodu in Kozjak na zahodu. Od mesta Split je le nekaj več kot 5 kilometrov stran. Na vrhu hriba je dobro znana srednjeveška utrdba, ki je tudi simbol mesta. Mesto Klis je bilo poimenovano po strmih in visokih skalah, kjer je bila utrjena utrdba. Zaradi svojega vidnega položaja in povezave med Splitom in dalmatinskim zaledjem je Klis že dolgo strateško pomemben kraj in je bilo težko osvojiti utrdbo. Srednjeveška trdnjava Klisa je bila pomembna za obrambo Dalmacije od Turkov, ki je bila na kratko ujeta, vendar se je kmalu vrnila v hrvaško oblast. Klis še vedno predstavlja povezavo med Splinom, Solinom, Kaštelo in dalmatinskim Zagorjem, saj tu poteka tako stara cesta kot nova avtocesta. Turizem se večinoma razvija zahvaljujoč ustvarjajoči trdnjavi, ki ponuja čudovit razgled na Split in ta del Dalmacije. Tudi v Klisu prihaja večje število turistov, ker je tukaj posnela svetovno priznano serijo "Game of Thrones". Nastanitev v Klisu lahko najdete v zasebnih apartmajih, sobah in počitniških domovih. Neposredno se obrnite na lastnike zasebne nastanitve v Klisu in prihranite do 40% na drage pristojbine za agencijo. Obiščite to lepo malo mesto in uživajte v nepozabnih pogledih na Dalmacijo in Jadransko morje.

Klis Vremenska napoved