Apartmaji in zasebne nastanitve Drniš

Drniš je majhno mesto v osrednjem delu Šibensko-kninske županije. Zgrajena je bila v 15. stoletju ob vznožju planine Promina in nad kanjonom reke Čikole kot trdnjava za obrambo iz Osmanskega cesarstva. Od Šibenika je oddaljen le 30 km, ali približno 25 minut vožnje z avtomobilom. Drniš ima okoli 3300 prebivalcev in obiskovalcem ponuja številne turistične atrakcije. Drniš je verjetno najbolj znan po pršutu, ki je odlična poslastica zaradi...

Razvrsti po:

Apartmaji Drniš Dream House

Drniš

Od morja 10 km
Kapaciteta 9 oseb

od 40 €

Apartmaji Drniš Dream House ( Drniš)

Stara kamnita hiša, popolnoma prenovljena. Ima 3 sobe, dnevne sobe, kuhinjo, 2 kopalnici, 2 stranišča in veliko teraso. Popolnoma opremljeno z wi fi. Parkirišče je v bližini vrta. Hiša je v Drnišu, na meji Narodnega parka Krka, romunskega kampa Burnum. To je 3 km daleč od planine Promina in 20 minut od obale (Solaris, Šibenik ...) Čutite lahko dušo starega življenja v Dalmaciji in Mediteranu.

Kategorizacija Kategorizacija - Apartmaji Drniš Dream House

Od morja 10 km
Kapaciteta 9 oseb

Cena od 40 €

Turistični vodnik - Drniš

Drniš  - Grb Drniš je majhno mesto v osrednjem delu Šibensko-kninske županije. Zgrajena je bila v 15. stoletju ob vznožju planine Promina in nad kanjonom reke Čikole kot trdnjava za obrambo iz Osmanskega cesarstva. Od Šibenika je oddaljen le 30 km, ali približno 25 minut vožnje z avtomobilom. Drniš ima okoli 3300 prebivalcev in obiskovalcem ponuja številne turistične atrakcije. Drniš je verjetno najbolj znan po pršutu, ki je odlična poslastica zaradi idealne klime. V mestu Drniš so ostanki več čudovitih trdnjav, od katerih je najbolj znana Gradina, ki se nahaja nad 344 m nadmorske višine nad kanjonom reke Čikole. V bližini je tudi zelo zanimiv mestni muzej Drniš, ki ima impresivno zbirko del Ivana Meštrovića, najpomembnejšega hrvaškega kiparja, rojenega tukaj. Tu si lahko ogledate tudi arheološko in kulturno-zgodovinsko zbirko. V bližini Drnis leži svetovno znani narodni park Krka in številne naravne znamenitosti, kot je slap Roški ali otok Visovac na istoimenskem jezeru. Za vse ljubitelje narave in pohodnike priporočamo lahen vzpon na planino Promina, ki ponuja nepozaben pogled na večino Dalmacije. Na cesti v Šibeniku je edinstven tematski park Etnoland, kjer lahko doživite tradicionalno življenje prebivalcev območja Drnisa, pa tudi poskusite vse svoje okusne specialitete. Zelo ugodne namestitve lahko najdete v zasebnih apartmajih, sobah ali tradicionalnih kamnitih hišah za počitnice. Obrnite se direktno na lastnike zasebnih nastanitev in prihranite do 40% pri visokih zastopstvenih pristojbinah. Dobrodošli v Drnišu!

Drniš Vremenska napoved