Your browser does not support JavaScript! Odkrijte najlepše plaže na Hrvaškem | apartmaji Hrvaška

Odkrijte najlepše plaže na Hrvaškem

Odkrijte najlepše plaže na Hrvaškem

29.10.2018. / 0 Komentarji / v: Jadransko morje / od: ApartmanInfo

Hrvaška je znana kot država, ki poleg jasnega modrega Jadranskega morja ponuja številne otoke, zalive in grebene, ki skrivajo lep kamen, prodnate in nekoliko manj peščene plaže. Številne plaže in zalivi še vedno niso odkrite, daleč od civilizacije in turistov. Tudi danes večina od njih ni lahko dostopna, po obisku pa boste razumeli, zakaj ste bili plačani. Spodaj vam pokažemo številne razpoložljive plaže, ki so nas pustile brez besedila. Tukaj je seznam nekaterih od najlepših in najbolj privlačnih plaž na Hrvaškem in da so vsi, ne tako daleč od Slovenije.


Plaža Zlatni rat - otok Brač


Plaža Zlatni rat - otok Brač

Za edinstven in prepoznaven videz plaže Zlatni rat na otoku Braču mnogi menijo, da je to najbolj privlačna plaža na Jadranu. Prodnata plaža Zlatni rat stalno spreminja svojo obliko, odvisno od vetra, valov in morskih tokov, zaradi česar je idealna lokacija za windsurfing. Plaža je obkrožena z borovim gozdom in se nahaja na južni strani otoka Brača in se razprostira na tisoč metrih. Preverite našo ponudbo apartmajev in zasebnih nastanitev v Bolu na otoku Braču ,v bližini plaže Zlatni rat.


Plaža Sakarun - Dugi otok


Plaža Sakarun - Dugi otok

Plaža, ki vas bo zagotovo pustila brez dihanja, je Plaža Sakarun - najbolj priljubljena plaža na Dugem otoku. 800 m dolga plaža se nahaja na severnem delu otoka in je blizu Veli rat in Božava. Majhen bel pesek in čisto morje so obdani z borovi gozdovi in so idealni za mlade družine z otroki. Zaradi njene izjemne lepote so ga mnogi šteli za najlepšo plažo na Jadranu. Preverite našo ponudbo apartmajev in zasebne namestitve na Dugi otok , kjer je plaža Sakarun se nahaja.


Plaža Saplunara - otok Mljet


Plaža Saplunara - otok Mljet

Zahodni del otoka Mljet, najbolj zeleni hrvaški otok, je zaščiten kot prvi narodni park na Jadranskem morju. Otok Mljet se nahaja v bližini otoka Korčule, mesta Dubrovnik in polotoka Pelješac. Ena najlepših plaž na tem zelenem otoku je plaža Saplunara - lepa peščena laguna, ki se nahaja na jugovzhodnem delu otoka. Ker v Saplunara ni neposredne trajektne linije, je idealna za posameznike, ki želijo pobegniti od množice in se sprostiti. Zasebna namestitev je na voljo v neposredni bližini, le 50 m od plaže. Če si vzamete čas, priporočamo tudi obisk NP Mljet. Poiščite cenovno ugodne apartmaje in zasebne namestitve na otok Mljet .


Plaža Stiniva - otok Vis


Plaža Stiniva - otok Vis

Stiniva je 600 m dolg zaliv, ki ga obkrožajo dvojni visoki skalnati pečini, zaradi česar je ena izmed najbolj privlačnih plaž na celotnem Jadranu. Če nimate čolna, je to izziv, saj traja približno 25 minut, da se vozite po neozloženi kozji stezi iz vasi Žužeca. Na plaži je majhna restavracija, kjer se lahko osvežite s pijačo. Na otoku Visu imate možnost bivanja v mestu Vis na vzhodni strani otoka ali v Komiži na zahodni strani Otok.


Rajska plaža - Lopar, otok Rab


Rajska plaža - Lopar, otok Rab

Rajska plaža, skoraj 2 km dolga, ki se nahaja na severnem delu otoka Raba. Peščena plaža je zaradi kakovosti vode in čistega okolja, dodeljenega z "modro zastavo", zaradi česar je idealna destinacija za mlade družine. Ponuja gostom različne športne objekte, vključno z odbojko na mivki, tobogani in zabavo na plaži. V številnih apartmajih in sobah v zasebni namestitvi najdete namestitev v Lopar na otok Rab.


Plaža Banje - Dubrovnik


Plaža Banje - Dubrovnik

Dubrovniška plaža Banje je le dve minuti od starega mestnega obzidja in mestnega obzidja. Zaradi nje je edinstveno čisto morje in spektakularen pogled na sosednji otok Lokrum in stene starega mesta Dubrovnik. Poleg plavanja in ležanja na ležalnikih lahko uživate v koktaju ali osvežilni pijači v bližnjem baru. Če ste športnik in želite preživeti športne aktivnosti na tej peščeni prodnati plaži, lahko igrate odbojko na mivki, nogomet, vaterpolo in izvirno hrvaško igro - picigin. Zaradi velikega števila prihodov med julijem in avgustom, da bi se izognili množicam, priporočamo, da pridejo zgodaj zjutraj. Nočno življenje na plaži Banje se začne s sončnim zahodom, ko se ta mestna plaža spremeni v osrednje mesto za nočne izlete ali nočno kopanje. Če želite obiskati Dubrovnik in bivati ​​v cenovno ugodnih namestitvah, priporočamo stik z zasebnimi najemodajalci, ki ponujajo ugodnejše cene do 30%.


Bela plaža - Solaris, Šibenik


Bela plaža - Solaris, Šibenik

Turistično naselje Solaris se nahaja v šibeniškem arhipelagu, v bližini mesta Šibenik, središča Šibensko-kninske županije. Bela peščena plaža se nahaja v osrednjem delu turističnega kompleksa in vodni tobogani, bazeni, otroška igrišča in druga spremljajoča zabava postanejo neizogibna destinacija za mlade družine z otroki. Za tiste, ki raje preživijo počitnice v turističnem naselju, lahko plešete z ritmi popularne pesmi R & B in se prepustite enemu od vaših najljubših koktajlov v zunanjem bazenu. Nastanitev v bližini turističnega kompleksa Solaris je na voljo v bližini Brodarica ali v mestu Šibenik


Sveti Ivan - Lubenice, otok Cres


Sveti Ivan - Lubenice, otok Cres

Otok Cres je največji otok na Jadranu in se nahaja v Kvarnerskem zalivu na severu Jadranskega morja. Na vrhu skale, višine 378 metrov, je zgrajena Lubenice, čarobno mesto s čudovitim razgledom na Cres-Lošinjski arhipelag. Pod tem očarljivim mestom je plaža St Ivan, približno štirideset minut hoje, ki so ga številne tuje revije razglasile za eno najlepših plaž na svetu. Tu lahko najdete namestitev v apartmajih, sobah ali počitniških domovih na največjem mestu na otoku, Cres se nahaja v bližini Lubenice


Žuljana - Pelješac


Žuljana - Pelješac

Polotok Pelješac je drugi največji polotok na Hrvaškem in se nahaja v južnem delu Hrvaške v okrožju Dubrovnik-Neretva. Mnogi verjamejo, da je polotok Pelješac sredozemski raj, znan po odličnih rdečih vinih, deviškem oljčnem olju in morskih školjkah, od katerih so najbolj znane ostrige Stona. Zahvaljujoč ugodnim morskim tokovom, Pelješac ima kristalno čisto morje s številnimi prekrasnimi zalivčki in plažami zaliva. Eden od njih je peščeni zaliv Žuljana, ki se nahaja v središču polotoka. Poleg njene izjemne lepote, prijetne obale morja okoli Žuljane naredijo idealno za ljubitelje avanture, ki iščejo potapljanje in podvodni ribolov. V zasebnih apartmajih lahko najdete poceni nastanitev v Žuljana .


Spiaza - otok Susak


Spiaza - otok Susak

Otok Susak pripada Cres-Lošinjskem arhipelagu. Plaža Spiaza se nahaja v bližnjem peščenem zalivu Spiaza, v bližini vasi. Zaradi plitvega morja, peska in dostopnosti Spiaza je primerna za družine z majhnimi otroki. Mnogi ljudje mislijo, da pesek iz Suska zaradi svojih zdravilnih lastnosti pomaga otrokom in pacientom pri kroničnih boleznih. Na plaži je na plaži mogoče najamete senčnik, plažo ali pedalino in odbojko na plaži, v neposredni bližini pa so kavarne in restavracije. Če želite obiskati ta edinstveni otok na Jadranu, priporočamo, da rezervirate apartma v Susak neposredno v stiku z lastnikom namestitve.


Oznake: Najboljše plaže, Hrvaška, adritično morje

Radi bi slišali vaše zgodbe in izkušnje na Hrvaškem v spodnjih pripombah