Odkrijte najlepše plaže na Hrvaškem

Odkrijte najlepše plaže na Hrvaškem

23.06.2019.


Hrvaška ni znana le kot dežela čistega modrega morja, ampak je znana tudi po svojih lepih in številnih otokih, zalivih in grebenih ter drugih naravnih lepotah. Glede na to, da je hrvaška obala dolga, ima Hrvaška veliko lepih kamnitih, prodnatih in peščenih plaž. Čeprav je večina plaž zelo priljubljena med turisti, so številne plaže in zalivi še vedno neodkriti in praktično nedotaknjeni. Sprva smo izbrali top 10 najlepših plaž na Hrvaškem, vendar pa zaradi številnih lepih plaž ne moremo izpustiti s seznama, zato smo naš seznam razširili na dvanajst najlepših plaž na Hrvaškem. Spodaj boste našli 12 najlepših plaž na Hrvaškem, ki vas bodo pustile brez besed.

Plaža Zlatni rat - otok Brač

Zlatni rat, otok Brač

Zaradi edinstvenega in prepoznavnega videza plaže Zlatni rat na otoku Braču, mnogi menijo, da je ta plaža najbolj privlačna plaža na Jadranu. Prodnata plaža Zlatni rat nenehno spreminja svojo obliko glede na veter, valove in morske tokove. Močni vetrovi in valovi naredijo Zlatni rat idealno mesto za jadranje na deski. Plaža je obdana z borovim gozdom in se nahaja na južni strani otoka Brača, ki se razteza na več kot tisoč metrov. Preverite ponudbo apartmajev in zasebnih namestitev v Bolu na otoku Braču, v bližini plaže Zlatni rat.

Plaža Sakarun - Dugi otok

Sakarun, Dugi otok

Plaža, ki vas bo zagotovo zapustila, je plaža Sakarun (ali plaža Saharun) - najbolj priljubljena plaža na Dugem otoku. Ta 800 metrov dolga plaža se nahaja na severnem delu otoka in je v neposredni bližini Veli ratov in Božave. Beli pesek in čisto morje so obdani z borovim gozdom in so idealni za družine z otroki. Zaradi svoje izjemne lepote mnogi menijo, da je plaža Sakarun najlepša plaža na Jadranu. Preverite ponudbo apartmajev in zasebnih namestitev na Dugem otoku, kjer se nahaja plaža Sakarun.

Plaže Makarske riviere - Brela, Makarska riviera

Po mnogih je najatraktivnejši in najlepši del celotnega Jadrana Makarska riviera, ki se razteza 53 kilometrov vzdolž planine Biokovo. Posebnost Makarske riviere je veliko število privlačnih plaž, obdanih z zelenimi borovci, ki zagotavljajo naravno senco. Vendar pa sta dve plaži Makarske riviere še posebej osupljivi, oba sta v plaži Brela - Podrače in Punta Rata (plaža Dugi Rat). Prodnata plaža Punta Rata se nahaja nedaleč od blagovne znamke Makarske riviere in Brela, majhnega kamnitega otoka, ki se imenuje "kamen Brela". Plaža Punta Rata je nosilec "Modre zastave". Tudi ta plaža je bila razglašena za eno najlepših plaž na svetu, ki jo izdaja revija Forbes. Še ena prodnata plaža, ki je po "Evropskih najboljših destinacijah" proglašena za najlepšo plažo v Evropi, je plaža Podrače, ki se nahaja v čudovitem mirnem zalivu severno od Brela. Turkizno morje, borovi gozdovi in čudovito Biokovo, ki obkroža plažo Podrače, zagotavljajo popolne počitnice. Preživite počitnice na Makarski rivieri v enem od privlačnih apartmajev ali počitniških domov.

Plaža Saplunara - otok Mljet

Salapura, Mljet

Zahodni del otoka Mljeta, ki je najbolj zelen hrvaški otok, je zaščiten kot prvi nacionalni park na Jadranskem morju. Otok Mljet se nahaja v bližini otoka Korčula, mesta Dubrovnik in polotoka Pelješac. Ena najlepših plaž na tem zelenem otoku je plaža Saplunara - čudovita peščena laguna, ki se nahaja na jugovzhodnem delu otoka. Ker ni neposredne trajektne linije do Saplunare, je ta plaža idealna za posameznike, ki želijo pobegniti od množice in se sprostiti. V neposredni bližini najdete zasebno nastanitev, le 50 metrov od plaže Saplunara. Če si vzamete čas, vam priporočamo obisk NP Mljet. Poiščite ugodne apartmaje in zasebne namestitve na otoku Mljet.

Plaža Stiniva - otok Vis

Stiniva, Vis

Stiniva je 600 m dolg zaliv, obdan z dvema visokima kamnitima pečinama, zaradi česar je ena izmed najbolj privlačnih plaž na celotnem Jadranu. Če nimate čolna, je izziv priti na plažo Stiniva, ker traja približno 25 minut hoje po neasfaltirani stezi iz vasi Žužeca. Na plaži Stiniva se nahaja manjša restavracija, kjer se lahko osvežite s pijačo. Na otoku Vis imate možnost bivanja v mestu Vis na vzhodni strani otoka ali v Komižih na zahodni strani otoka.

Rajska plaža - Lopar, otok Rab

Paradise beach, Lopar, Rab

Rajska plaža, dolga skoraj 2 kilometra, se nahaja na severnem delu otoka Raba. Zaradi kakovosti vode in čistega okolja je Rajska plaža nagrajena z "Modro zastavo", zaradi katere je ta plaža idealna destinacija za družine. Rajska plaža ponuja gostom različne športne objekte, vključno z odbojko na mivki, tobogani in zabavo na plaži. Nastanitev v številnih apartmajih in sobah lahko najdete v zasebnih nastanitvah v Loparju na otoku Rabu.

Plaža Banje - Dubrovnik

Banje, Dubrovnik

Dubrovniška plaža Banje je le dve minuti stran od starega mestnega jedra in mestnega obzidja. Plaža je edinstvena zaradi čistega morja in spektakularnega razgleda na sosednji otok Lokrum in obzidje starega mesta Dubrovnik. Poleg kopanja in ležanja na ležalnikih lahko v bližnjem baru uživate v koktajlu ali osvežilni pijači. Če ste športnik in želite preživeti športne aktivnosti na peščeni plaži Banje, lahko igrate odbojko na mivki, nogomet, vaterpolo in izvirno hrvaško igro - picigin. Zaradi velike množice v juliju in avgustu priporočamo prihod na plažo zgodaj zjutraj. Nočno življenje na plaži Banje se začne s sončnim zahodom, ko se ta mestna plaža spremeni v osrednje mesto za nočno življenje. Če želite obiskati Dubrovnik in ostati v cenovno ugodnih nastanitvah, priporočamo neposreden stik z zasebnimi lastniki apartmajev in sob.

Bela plaža - Solaris, Šibenik

Bijela plaža, Solaris, Šibenik

Turistično naselje Solaris se nahaja v šibenskem arhipelagu, v bližini mesta Šibenik, središča Šibensko-kninske županije. Peščena Bela plaža se nahaja v osrednjem delu turističnega kompleksa, vodni tobogani, bazeni, otroška igrišča in druga spremljajoča zabava pa so neizogibna destinacija za družine z otroki. Bela plaža je dobila ime po izjemno belem pesku. Za tiste, ki raje preživljajo počitnice v turističnem naselju, lahko plešejo v ritmih priljubljenih R&B pesmi, se prepustijo enemu od najljubših koktajlov in se sprostijo na zunanjem bazenu. Nastanitev v bližini turističnega kompleksa Solaris in Bela plaža najdete v bližnji Brodarici ali v mestu Šibenik.

Plaža Sveti Ivan - Lubenice, otok Cres

Sveti Ivan - Lubenice, otok Cres

Otok Cres je največji jadranski otok in se nahaja v Kvarnerskem zalivu na severu Jadranskega morja. Na vrhu skal 378 metrov je zgrajen Lubenice, čarobni kraj s čudovitim razgledom na creško-lošinjski arhipelag. Pod tem očarljivim mestom je plaža Sv. Ivana (ali plaža Lubenice), ki je oddaljena približno štirideset minut hoje. Plaža Sv. Ivan je bila razglašena za eno najlepših plaž na svetu. Prodnata plaža Sv. Ivan je idealna za mirne počitnice, saj na plaži ni preveč komercialnih vsebin. Nastanitev lahko najdete v apartmajih, sobah ali počitniških hišah v Cresu, največjem mestu na otoku, ki se nahaja 20 km od plaže Sv. Ivan ob vznožju Lubenice.

Plaža Vučine v bližini Žuljane - Pelješac

Žuljana - Pelješac

Polotok Pelješac je drugi največji polotok na Hrvaškem in se nahaja v južnem delu Hrvaške v Dubrovniško-neretvanski županiji. Mnogi verjamejo, da je polotok Pelješac mediteranski raj, znan po odličnih rdečih vinih, deviškem oljčnem olju in morskih školjkah, od katerih so najbolj znane Stonske ostrige. Zaradi ugodnih morskih tokov se Pelješac ponaša s kristalno čistim morjem s številnimi lepimi zalivi in plažami. Ena od njih je peščeni zaliv Vučina pri Žuljani, ki se nahaja v središču polotoka. Poleg izjemne lepote, so prijetne obale okoli plaže Vučina (Žuljana) idealne za ljubitelje avanture, ki iščejo potapljanje in podvodni ribolov. V Žuljani, v bližini plaže Vučina, boste našli poceni nastanitev v zasebnih apartmajih.

Plaža Spiaza - otok Susak

Spiaza – otok

Otok Susak spada v creško-lošinjsko otočje. Plaža Spiaza se nahaja na bližnjem peščenem zalivu Spiaza, v bližini vasi. Zaradi plitvega morja, peska in dostopnosti je plaža Spiaza primerna za družine z otroki. Mnogi mislijo, da pesek iz Suska pomaga otrokom in bolnikom s kroničnimi boleznimi, saj ima pesek posebne zdravilne lastnosti. Na plaži Spiaza lahko najamete senčnik ali ležalniki za plažo, igrate odbojko. Na plaži je tudi več kavarn in restavracij. Če želite obiskati ta edinstveni otok na Jadranu, vam priporočamo, da rezervirate apartma na Susku.

Plaža Slanica - otok Murter

Otok Murter je največji otok na območju Šibenika in ima eno izmed najbolj priljubljenih plaž v Dalmaciji - plaža Slanica. Peščena plaža Slanica je najbolj priljubljena plaža na otoku Murter. Poleg peska se plaža Slanica razprostira tudi nad skalami, kjer se lahko skrijete v senci borovcev. Ker je plaža Slanica peščena in ima številne zanimivosti za otroke, je plaža idealna za družine z otroki. Poleg čudovitega peska je za plažo značilno slano morje turkizne barve.

Oznake: Najboljše plaže, Hrvaška, adritično morje

Radi bi slišali vaše komentarje, zgodbe in izkušnje na Hrvaškem v komentarjih spodaj


Izbrana ponudba apartmajev in zasebne namestitve na Hrvaškem