Apartmaji in zasebne nastanitve Ozalj

Ozalj je majhno mesto v okrožju Karlovac na Hrvaškem. Nahaja se na reki Kolpi v osrednji Sloveniji, severno od Karlovca. To je v bližini meje s Slovenijo, ki je le 15 km stran. Srednjeveško mesto Ozalj je zgrajen na planoti nad reko Kolpo, in je bil prvič omenjen v 13. stoletju kot svobodnega kraljevega mesta. Prvotno je bil v lasti znanega aristokratske družine Frankopan, vendar v 16. stoletju je v lasti drugega slavne plemiške družine Zrinski....

Razvrsti po:

Agroturizem Sablić

Ozalj

Od morja > 50 km
Kapaciteta 7 oseb

od 200 €

Apartma Arcadia

Ozalj

Od morja > 50 km
Kapaciteta 5 oseb

od 120 €

Počitniški dom Jakov

Ozalj

Od morja > 50 km
Kapaciteta 4 oseb

od 100 €

Agroturizem Sablić ( Ozalj)

Country House Sablic je stoletna družinska hiša, prvotno zgrajena iz hrasta v tradicionalnem slogu Pokuplje (regija okoli reke Kupe, v bližini mesta Ozalj). V letu 2008 smo restavrirali hišo, spoštovali nekatere stare in izvirne elemente, in jo opremili tako, da ustreza današnjem življenjskemu slogu. Naša rustikalna počitniška hiša je postavljena v novozgrajeni kleti s teraso, imenovano „ganak“, po kateri je ta tip hiše znan in prepoznan kot tip stare hrvaške gradnje. Vhod v dnevno sobo je s terase, kar s kuhinjo in jedilnico naredi eno veliko sobo. Prvo nadstropje sestavljajo tri spalnice in dve kopalnici. Ta prijetna počitniška hiša ima veliko parkirišče in zunanjo kuhinjo, ki je namenjena druženju na prostem z dvema dodatnima straniščema. Ponujamo edinstveno doživetje v naravi: spanje v pristni leseni koči, obkroženo s pašniki, gozdovi in čudovitim pogledom na Žumberško gorje. jedo sadje in zelenjavo, sveže pobrano z lastnega ekološkega vrta, sončenje na njegovi prodnati plaži. Obstaja peč na drva, ki ogreva vse prostore v hladnih dneh. Dobrodošli!

Kategorizacija Kategorizacija - Agroturizem Sablić

Od morja > 50 km
Kapaciteta 7 oseb

Cena od 200 €

Apartma Arcadia ( Ozalj)

Če želite pobegniti stran od mestne gneče in spoznati čudovit kraj za počitek in sprostitev ter občutiti toplino podeželske hiše, pridite do apartmaja Arcadia, ki ga obdaja čista in neokrnjena narava. Uživajte v čudovitih razgledih na podeželju, petju ptic, dolgih sprehodih, kolesarjenju, nabiranju jagod. Popolna mešanica narave in človeka. Idealno za družine, ki želijo uživati v naravi. Na 2,5 km od apartmaja stoji impresivna zgradba - staro mesto Ozalj - ki se nahaja na pečini nad reko Kupo. V njem je lokalni muzej, ki ima zgodovinsko in arheološko zbirko Ozlja in okolice. Etno park Ozalj, oddaljen 1 km od središča Ozlja, je tradicionalna arhitektura. Na 1,5 km od apartmaja se nahaja adrenalinski park. Jama Vrlovka se nahaja v Kamanju, eni najstarejših znanih jam na Hrvaškem. 10 km od Ozlja leži naravni park Žumberak, prostorno območje z dragocenimi ekološkimi, krajinskimi in kulturno-zgodovinskimi značilnostmi. Staro mesto Dubovac se nahaja v Karlovcu, mestecu na štirih rekah, ki je eden najlepših in najbolje ohranjenih spomenikov fevdalne arhitekture na Hrvaškem, 20 km oddaljen od Ozlja. Sladkovodni akvarij Karlovac - Aquatika - ponuja edinstven dogodek podvodnega sveta in jezer. V stari avstrijski vojašnici Turanj, oddaljeni 4 km od središča Karlovca, se nahaja muzej domovinske vojne. Med najlepše naravne znamenitosti v Evropi je veličastni narodni park Plitviška jezera, le 1 uro vožnje od Karlovca. Glavni grad Zagreb je od Ozlja oddaljen le 40 km. Odločil sem se, da se posvetim družinski nastanitvi, torej najemu stanovanja. Svoje goste želim sprejeti s širokim nasmehom in toplim srcem. V veliko veselje mi je, da bodo čudovita pokrajina, stran od mestne gneče, pa vendar blizu vseh pomembnih objektov, v katerih živim, z bogatim gozdom in travnikom, idilično življenje prebivalcev, moji gostje popoln kraj, da se sprostite in tam najdete svojo oazo miru. Gostje bodo ob prihodu pozdravili s steklenico vina, prigrizki, sezonskim sadjem ali zelenjavo. Vnaprej sem pomislil na svoje goste in njihovo varnost ter uredil nezgodno zavarovanje med bivanjem v apartmaju za vsakega gosta. Vsak predlog, pripomba ali kompliment je dobrodošel. Želim izpolniti pričakovanja vsakega gosta.

Kategorizacija Kategorizacija - Apartma Arcadia

Od morja > 50 km
Kapaciteta 5 oseb

Cena od 120 €

Počitniški dom Jakov ( Ozalj)

Počitniška hiša "Jakov" se nahaja v naravnem parku Žumberak. V majhni vasici Ferenci, 3 km do Vrhovca in 8 km do mesta Ozalj. Hiša se nahaja v miru in tišini, stran od hrupa prometa v čudovitem zelenju. Reka Kupa je oddaljena le 100 metrov in je primerna za rečni ribolov. Obkrožajo ga kolesarske steze in vinske ceste. Regija je sicer znana po kakovostnih vinih ter lokalni hrani in živilih. V bližini najdete podeželske družinske kmetije z lokalnimi proizvodi. Ločeno od glavne hiše je v kamnu (gostilni) še dodaten čudovit prostor za približno 10 oseb s kaminom in krušno pečjo ter veliko delno pokrito teraso s čudovitim pogledom na naravo. Hiša je opremljena z vsem, kar je potrebno za pripravo vseh vrst jedi. Žar, pica iz opečne peči, nabodalo, kotel, grelnik vode, les ...

Kategorizacija Kategorizacija - Počitniški dom Jakov

Od morja > 50 km
Kapaciteta 4 oseb

Cena od 100 €

Turistični vodnik - Ozalj

Ozalj  - Grb Ozalj je majhno mesto v okrožju Karlovac na Hrvaškem. Nahaja se na reki Kolpi v osrednji Sloveniji, severno od Karlovca. To je v bližini meje s Slovenijo, ki je le 15 km stran. Srednjeveško mesto Ozalj je zgrajen na planoti nad reko Kolpo, in je bil prvič omenjen v 13. stoletju kot svobodnega kraljevega mesta. Prvotno je bil v lasti znanega aristokratske družine Frankopan, vendar v 16. stoletju je v lasti drugega slavne plemiške družine Zrinski. Njihova lastnost je ostal do leta 1671 in Zrinski-Frankopan zarote proti absolutistične politike Habsburžanov in Avstrije. Dan Ozalj se praznuje 30. aprila, na isti dan, ko so bile izvršene Petar Zrinski in Fran Krsto Frankopan. Ozalj danes ima zelo dobro osnovo za razvoj turizma, predvsem kulturno in zgodovinsko ekskurzijo značaja. Največja atrakcija je srednjeveško mesto Ozalj, kjer je muzej z dragocenimi eksponati iz časa Zrinski in Frankopan. Tu je tudi eden od prve hidroelektrarne na Hrvaškem od leta 1908, zgrajena na reki Kolpi, ki je tudi kulturni spomenik. Poleti lahko uživate vse dejavnosti, ki jih čisti reki Kolpi ponuja, pa lahko obiščete enega od znanih vinskih cestah na območju in okus nekaterih lokalnih vin. Obiščite to zanimivo in lepo površino gozdnatih gričev in smaragdno reko Kolpo, in spoznali svojo bogato zgodovinsko in kulturno dediščino. Iskanje poceni zasebne nastanitve v Ozalj in okolici. Apartmaji, sobe in počitniške hiše v Ozalj in okolici. Dobrodošli v Ozalj!

Ozalj Vremenska napoved