Apartmaji in zasebne nastanitve Ozalj

Ozalj je majhno mesto v okrožju Karlovac na Hrvaškem. Nahaja se na reki Kolpi v osrednji Sloveniji, severno od Karlovca. To je v bližini meje s Slovenijo, ki je le 15 km stran. Srednjeveško mesto Ozalj je zgrajen na planoti nad reko Kolpo, in je bil prvič omenjen v 13. stoletju kot svobodnega kraljevega mesta. Prvotno je bil v lasti znanega aristokratske družine Frankopan, vendar v 16. stoletju je v lasti drugega slavne plemiške družine Zrinski....

Razvrsti po:

Agroturizem Sablić

Ozalj

Od morja > 50 km
Kapaciteta 7 oseb

od 200 €

Agroturizem Sablić ( Ozalj)

Country House Sablic je stoletna družinska hiša, prvotno zgrajena iz hrasta v tradicionalnem slogu Pokuplje (regija okoli reke Kupe, v bližini mesta Ozalj). V letu 2008 smo restavrirali hišo, spoštovali nekatere stare in izvirne elemente, in jo opremili tako, da ustreza današnjem življenjskemu slogu. Naša rustikalna počitniška hiša je postavljena v novozgrajeni kleti s teraso, imenovano „ganak“, po kateri je ta tip hiše znan in prepoznan kot tip stare hrvaške gradnje. Vhod v dnevno sobo je s terase, kar s kuhinjo in jedilnico naredi eno veliko sobo. Prvo nadstropje sestavljajo tri spalnice in dve kopalnici. Ta prijetna počitniška hiša ima veliko parkirišče in zunanjo kuhinjo, ki je namenjena druženju na prostem z dvema dodatnima straniščema. Ponujamo edinstveno doživetje v naravi: spanje v pristni leseni koči, obkroženo s pašniki, gozdovi in čudovitim pogledom na Žumberško gorje. jedo sadje in zelenjavo, sveže pobrano z lastnega ekološkega vrta, sončenje na njegovi prodnati plaži. Obstaja peč na drva, ki ogreva vse prostore v hladnih dneh. Dobrodošli!

Kategorizacija Kategorizacija - Agroturizem Sablić

Od morja > 50 km
Kapaciteta 7 oseb

Cena od 200 €

Turistični vodnik - Ozalj

Ozalj  - Grb Ozalj je majhno mesto v okrožju Karlovac na Hrvaškem. Nahaja se na reki Kolpi v osrednji Sloveniji, severno od Karlovca. To je v bližini meje s Slovenijo, ki je le 15 km stran. Srednjeveško mesto Ozalj je zgrajen na planoti nad reko Kolpo, in je bil prvič omenjen v 13. stoletju kot svobodnega kraljevega mesta. Prvotno je bil v lasti znanega aristokratske družine Frankopan, vendar v 16. stoletju je v lasti drugega slavne plemiške družine Zrinski. Njihova lastnost je ostal do leta 1671 in Zrinski-Frankopan zarote proti absolutistične politike Habsburžanov in Avstrije. Dan Ozalj se praznuje 30. aprila, na isti dan, ko so bile izvršene Petar Zrinski in Fran Krsto Frankopan. Ozalj danes ima zelo dobro osnovo za razvoj turizma, predvsem kulturno in zgodovinsko ekskurzijo značaja. Največja atrakcija je srednjeveško mesto Ozalj, kjer je muzej z dragocenimi eksponati iz časa Zrinski in Frankopan. Tu je tudi eden od prve hidroelektrarne na Hrvaškem od leta 1908, zgrajena na reki Kolpi, ki je tudi kulturni spomenik. Poleti lahko uživate vse dejavnosti, ki jih čisti reki Kolpi ponuja, pa lahko obiščete enega od znanih vinskih cestah na območju in okus nekaterih lokalnih vin. Obiščite to zanimivo in lepo površino gozdnatih gričev in smaragdno reko Kolpo, in spoznali svojo bogato zgodovinsko in kulturno dediščino. Iskanje poceni zasebne nastanitve v Ozalj in okolici. Apartmaji, sobe in počitniške hiše v Ozalj in okolici. Dobrodošli v Ozalj!

Ozalj Vremenska napoved