Nacionalni parki na Hrvaškem

Hrvaška ima 8 čudovitih nacionalnih parkov, od katerih je eden pod zaščito Unesca. Poiščite idealno namestitev v našem katalogu, obiščite bližnji narodni park in doživite vse lepote in čar, ki vam jih ponujajo naravne lepote Hrvaške.

Narodni park Brijuni

Narodni park Brijuni

Ob zahodni obali Istre nekaj otoških skupin, med katerimi je najbolj zanimivo, največja in najbolj razvita so Brijuni otok skupina 14 otokov in otočkov površine 7,4 km2. Velik otok kot največji otok Brionih, ki je obdelano v harmonično pokrajino travnikov in parkov, vsebuje izredno dragocene ostanke arhitekturne dediščine in je pomembno omeniti, da je morje skoraj 80% zavarovanega nacionalnega območju parka, v katerem so skoraj vsi elementi morski ekosistem Jadrana.

Narodni park Kornati

Narodni park Kornati

Narodni park Kornati zavzema površino 220 km2 in obsega 89 otokov, otočkov in čeri s približno 238 km obale. Kljub relativno velikemu številu otokov je kontinentalni del parka naredi manj kot 25% skupne površine, ostalo pa je morski ekosistem. Kopanje v kristalno čistem in toplem morju Kornati. To je izkušnja, ki si ga boste zapomnili vse življenje.

Narodni park Krka

Narodni park Krka

Deviškega čista kraška reka s 7 čarobnih slap izvira v bližini Knina, v dve tretjini svoje dolžine teče skozi kanjone. To je zelo bogata z endemičnih rastlinskih in živalskih vrst, s 222 vrst ptic. Jezero Visovac med Roški Slap in Skradinski klofuta (13 km) je otok Visovac s frančiškanskega samostana v idiličnih vrtovih z dolgo kulturno zgodovino. Tiha jezera in reke so idealne za kanuji in kajaki. Nacionalni park je dovoljeno plavati, zato prinesite kopalke in se osvežite v kristalno čisti reki Krki!

Narodni park Mljet

Narodni park Mljet

To, po mnenju mnogih, je najlepši in najbolj zelen otok na Jadranu. To je ena izmed najbolj zanimivih kulturno-zgodovinskih biserov Sredozemlju, z več turistov vsako leto. Kdor ga obiščete, kot je ta park tako veliko, in on nenehno vrača!

Narodni park Paklenica

Narodni park Paklenica

Paklenica Narodni park obsega območje primorskem pobočju južnega Velebita, na območju najvišjih vrhov (Vaganski vrh, Babin vrh, Sveto Brdo). Zajema površino hudourniških tokov Velike in Male Paklenice, in njihove značilne kanjone navpično vklesan v južnih pobočjih Velebita. Nacionalni park Paklenica je najpomembnejši hrvaški plezalni center, znane zunaj hrvaških meja. Poseben vrhunec tega plezališča je bližina obale, in Riviera Paklenica je idealen kraj za združevanje plezanje in vodne športe.

Narodni park Plitvička jezera

Narodni park Plitvička jezera

Najbolj priljubljena med osem narodnih parkov v Hrvaškoj su Plitvička jezera. Plitviška jezera je edini narodni park v Hrvaškoj, vključenih v seznam svetovne dediščine (UNESCO) leta 1979 in je bil med prvimi na svetu. Obstaja 16 kristalno čista jezera, povezana s številnimi slapovi, ki naredi naravni čudež. Plitvice vodni tok se spušča iz skal, ki tvorijo 78 m visok slap Velikih padcev, najvišji slap v Hrvaškoj, skupaj z vodo iz jezera tvori reko Korana.

Narodni park Risnjak

Narodni park Risnjak

Zahodno gorovje povezana z dinarskega in ima velik Risnjak (1528 m) in Snježnik (1506 m) in je bogata s kraškimi pojavi, kot so za napake, brezna, jame in jame. Velike površine so prekrite s starimi iglastih gozdov, gorskih travnikov, predalpska in alpske flore z veliko endemičnih vrst. Če želite izvedeti več o favne v parku, predvsem velikih zveri, pridejo poslušati in združitev z naravo.

Narodni park Severni Velebit

Narodni park Severni Velebit

Od Vratnik (698 m) na cesti Otočac-Senj do Velikega Alana (1379 m), obdan z morjem z golimi skalami Velebit kanala, z notranjostjo gozdnatih gore, Narodni park Severni Velebit pokriva najširši del Velebita. Območje je bilo razglašeno za narodni park zaradi raznolikosti jezerih, biotske raznovrstnosti živali in izjemne naravne lepote na relativno majhnem prostoru.